Toate zborurile care au decolat în 2018 și au aterizat în 2017

Toate zborurile care au decolat în 2018 și au aterizat în 2017

Subiectul călătoriei în timp este unul pe care milioane de oameni din toate colțurile lumii îl au în comun și datorită diferenței de fus orar de pe planetă, câțiva oameni au trăi o asemenea experiență.

Dacă te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă ai putea să călătorești în timp, ține minte acest articole pentru următorul Revelion. Câteva zboruri din Est au experimentat acest lucru, când au decolat în 2018, dar au aterizat în 2017, datorită diferențelor de fus orar.

Un exemplu este zborul Hawaii Airlines HA 446, care a zburat de la Auckland, Noua Zeelandă, la Honolulu, Hawaii. Decolarea a fost programată pentru 23.55, cu doar cinci minute înainte de Anul Nou, pe 31 decembrie, și a aterizarea la 9.45 în aceeași zi. Calculele au fost destul de precise, dar „magia” s-a produs la final de an. Între cele două orașe există o distanță de 23 de ore, însă avionul a avut o întârziere neașteptată la decolarea din Auckland, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere tehnic, avionul a plecat în 2018 și a ajuns în 2017.

Chiar și așa, acest zbor nu este singurul care se laudă cu călătoriile în timp. FlightRadar24 a împărtășit detaliile despre celelalte. Toate au decolat din Taipei, Taiwan, către destinații din America de Nord. Merită să ții cont însă că diferențele de fus orar sunt, uneori, arbitrare.

Linia Internaţională a Datei (cunoscută și ca linia internațională de schimbare a datei) este un semicerc imaginar, dar fix. Se întinde de la Nord la Sud, prin Oceanul Pacific, între cei doi poli. E corespunzătoare meridianului de 180 de grade, ceea ce înseamnă că se opune celui de 0 grade din Greenwich. Ca urmare a creșterii comerțului și a comunicării în epoca digitală, două țări au schimbat fusul orar legat de Linie, sperând că vor produce relații comerciale mai favorabile cu alte țări din apropiere.

Un exemplu este Samoa, situată la doar 32 de kilometri de această linie, o distanță care nu pare să facă o mare diferență. Cu toate acestea, odată cu schimbarea care a avut lor la sfârșitul lui 2011, țara a ajuns să fie cu trei ore înaintea Australiei, deși înainte era cu 21 de ore în urmă. Tokelau a făcut aceeași mișcare ca Samoa.

A fost o decizie economică, motivată de prim-ministrul Samoa prin irosirea a două zile de muncă din cauza diferenței. Oricum, să ții cont la anul că poți pleca la drum în anul următor și să aterizezi în precedentul.