Mașina electrică de la chinezi care poate concura cu Tesla

Mașina electrică de la chinezi care poate concura cu Tesla

Byton, producătorul auto chinez care încă se află în procesul de lansare în industria automobilismului, anunță că primele SUV-uri electrice le va comercializa în SUA, pentru a face concurență celor de la Tesla.

Dacă-ți mai amintești, Byton este acel producător din China ale cărui baze au fost puse de către BMW și Inifiniti. Reprezentanții companiei chineze spun că au produs deja primele 10 SUV-uri electrice și urmează să le trimită direct pe piața americană.

Președintele și cofondatorul Byton, Daniel Kirchert, a declarat pentru TechCrunch că are de gând să mai producă încă 100 de SUV-uri prototip până la sfârșitul acestui an, botezate M Byte și care, de asemenea, vor fi livrate în America pentru partenerul său economic Aurora.

Acesta este un start-up specializat în testarea mașinilor autonome. Fondatorii Aurora au de gând să-și înceapă activitatea cu mașinile celor de la Byton până la finalul lui 2018. De altfel, parteneriatul dintre cele două companii a fost anunțat încă din luna ianuarie a acestui an.

Prin urmare, n-ar trebui să mai fie mult până ce Byton devine un producător serios care promite mai mult decât simple planuri de viitor. Compania are nevoie de vreo 500 de milioane de dolari pentru linia sa de producție și, având în vedere că discutăm despre niște vehicule electrice, Byton are nevoie și de baterii pe măsură. Luna trecută, a anunțat că FAW Group, Tus-Holdings și CATL vor fi furnizorii de bază în ceea ce privește bateriile necesare.

Până la finalul lui 2019, Byton intenționează să înceapă producția și pentru alte piețe, cum ar fi cea de la nivel național, din China, dar și din Europa (cea din urmă planificată undeva prin 2020).

M Byte se anunță a fi un SUV neobișnuit de hi-tech, nu foarte diferit de prototipul de pe hârtie, adică din planuri. Pe lângă ecranul tactil care se întinde de-a lungul întregului bord, mai există un touchscreen integrat în volan, care oferă o varietate de conexiuni smart la diverse funcții inteligente. Sunt disponibile inclusiv comenzile prin gesturi prin intermediul Alexei de la Amazon. M Byte îți monitorizează și pulsul, greutatea, nivelul de oxigen din habitaclu și tensiunea arterială, ca sistemul să fie sigur că ești într-o stare fizică bună pentru a conduce.

Citește și:
Sursa: TechCrunch