Noul BMW Z4 Roadster îți ilustrează perfect viitorul bavarezilor

Noul BMW Z4 Roadster îți ilustrează perfect viitorul bavarezilor

BMW Z4 Roadster este cel mai nou autoturism sport din portofoliul nemților și, pe lângă aspectul surprinzător de agresiv, vine încărcat cu cele mai futuriste tehnologii proprietare.

Dezvăluit în urmă cu aproximativ un an sub formă de concept, BMW Z4 Roadster nu a suferit schimbări majore până la forma comercială. Varianta care va ajunge pe străzi în 2019 a fost prezentată în urmă cu câteva zile în apropierea Pebble Beach, California.

Dintr-un punct de vedere, noul autoturism îți aduce aminte de seria 8 prin prisma câtorva trăsături de design, dar este evident că acest monstru joacă în propria ligă. Un pic mai mare decât generația anterioară de Z4, modelul actual perpetuează principiile de design adoptate de nemți în ultimul deceniu. Formele generale sunt rotunjite, dar mașina este dominată de linii ascuțite și un ton general impozant, modern.

BMW Z4 Roadster incorporează cea mai nouă generație a platformei iDrive de infotainment. Are două ecran de dimensiuni generoase și vine la pachet cu asistență pe timp de trafic aglomerat, aceeași pe care o găsești în viitorul X5.

Pe partea de autonomie, mașina se poate conduce singură, fără mâini pe volan, timp de 30 de secunde în cazul în care viteza de deplasare este de sub 20Kmph. La orice altă viteză, este rezonabil să nu stai cu mâna pe volan timp de 7 secunde. Dacă ai semnalizat stânga sau dreapta, schimbarea benzii de circulație se va desfășura fără niciun fel de intervenție suplimentară din partea ta.

În mod previzibil, noul bolid sport va fi disponibil în mai multe versiuni, cu motorizări diferite, proporționale cu bugetul. Varianta M40i a fost prezentă la Pebble Beach și are nevoie de doar 4,4 secunde pentru a ajunge la 100Kmph. O variantă mai ponderată intitulată Z30i va fi de asemenea disponibilă începând cu primăvara anului viitor. Modelul de top va ajunge în reprezentanțele BMW în al doilea trimestru al anului viitor.

BMW_Z4_roadster 2019

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: