Țara care nu crede în mașini autonome. De ce nu le pune încă pe străzi

Țara care nu crede în mașini autonome. De ce nu le pune încă pe străzi

În timp ce întreaga omenire, cel puțin cei din țările dezvoltate, se pregătesc de ani buni pentru mașini complet autonome, se pare că lucrurile nu sunt chiar așa simple. Cel puțin din perspectiva britanicilor.

Un studiu realizat în Anglia de Thatcham Research în colaborare cu Asociația Asiguratorilor din Marea Britanie (ABI) atrage atenția asupra faptului că vor mai trece ani buni până când mașinile se vor putea conduce singure.

„Thatcham Research și ABI trag astăzi un semnal de alarmă urgent pentru ca producătorii auto și legiuitorii să clarifice mai mult subiectul capabilităților pe care le au mașinile vândute cu tehnologii care pot să preia din ce în ce mai mult controlul volanului” este scris în comunicatul britanicilor.

În același comunicat se adaugă: „Semnalul de alarmă vine în contextul în care au loc din ce în ce mai multe accidente din cauza șoferilor care au prea multă încredere în tehnologii care nu au capacitatea de a conduce mașina în mod independent”.

Avertismentul a venit în contextul în care mulți dintre britanici sunt duși în eroare de denumirea sistemelor de pe automobile care nu fac altceva decât să promoveze faptul că mașina se conduce complet singură ca Autopilot de la Tesla sau ProPilot de la Nissan.

În plus, autoritățile vor să înceapă o amplă campanie de responsabilizare pentru a-i face conștienți pe șoferi de faptul că rămân responsabili în fața legii pentru utilizarea în siguranță a mașinilor.

Ce companii pregătesc mașini complet autonome?

Americanii de la Tesla au o vastă experiență în ceea ce privește mașinile autonome și au ajuns la Tesla Model 3. Automobilul va primi un software capabil să „înveţe” tiparele de comportament ale conducătorului. Misiunea Tesla este să creeze automobile care se conduc singure în proporție de 100% și să transforme șoferul în pasager

Totodată, Waymo, divizia responsabilă de mașini autonome a Alphabet (aceeași corporație care deține Google), ar putea deveni prima companie din lume care se va putea mândri cu introducerea în trafic de mașini autonome fără șofer de rezervă la volan.

În plus, Apple a dezvoltat un sistem de ghidare autonomă pentru automobile.

Citește și:
Etichete: