Cum e să mergi cu mașina Byton, desprinsă direct din viitor

06:49 13.01.2018

Pentru a înțelege cum va arăta viitorul auto ar trebui să circuli în prezent cu o mașină din viitor. Acest lucru este posibil, întrucât Byton a prezentat la CES 2018 modelul său electric.

SUV-ul în totalitate electric va avea un preț de pornire de 45.000 de dolari și are un interior de-a dreptul SF cu tablouri de bord de 45 de inci cu touchscreen. Ecranele acoperă aproape întreaga linie a bordului. Desktopul ecranului poate fi configurat în funcție de dorințele și necesitățile șoferului.

Spre deosebire de mașinile clasice, volanul lui Byton rămâne fix chiar și atunci când se ia un viraj. Pe tetierele scaunelor din față există două ecrane care oferă pasagerilor o gamă de opțiuni de divertisment, dar și posibilitatea de a controla lucruri din automobil.

Bancheta din spate a Byton este extrem de spațioasă, iar materialele folosite la interior sunt de o bună calitate, în ciuda faptului că automobilul a fost construit de la zero în doar opt luni. Motorul accelerează destul de bine, fără să se simtă că ar fi electric, conform celor care au testat-o. După primele impresii, ai putea spune că are toate șansele să devină un rival pentru Tesla și alte companii, deși e încă un startup.

Byton își propune să construiască 100.000 de mașini electrice pe an, o cifră greu de atins în condițiile în care în acest moment compania are doar 240 de milioane de dolari din finanțare. Primul Byton ar urma să fie livrat până în anul 2019.

Într-o notă mai pesimistă, Byton ar putea fi foarte bine să sfârșească drept eșec ca Faraday Future. Conceptul a fost anunțat la CES 2016, a promis mașini electrice comerciale, dar trece în prezent printr-o criză de identitate, capital și direcție. Ba chiar și Tesla are probleme în a satisface cererea. Produce prea puțin, așa că e îndoielnică cifra estimativă a Byton.

Sursa: TechCrunch
loading...