Spaima americanilor de bomba nucleară: câte buncăre și-au construit

Spaima americanilor de bomba nucleară: câte buncăre și-au construit
21:06 01.05.2018

Buncărele nucleare par o idee bună pentru unii, mai ales în vremurile acestea incerte. Însă pentru unii americani lucrurile nu stăteau deloc așa în anii ’60. Un studiu arată că 1,4% din americani aveau un buncăr antiatomic în 1962.

Acesta a fost realizat la Michigan State University și îți arată mentalitatea pe care americanii o aveau în timpul Războiului Rece. La acestă cercetare au participat 3.514 adulți americani. În ceea ce privește rezultatele, acestea sunt cel puțin bizare, iar unele arată că americanii nu sunt prea preventivi și că ideea de a avea un buncăr părea, la acea vreme, foarte futuristă.

Din eșantionul ales, 7% din americani credeau că proiectarea unui buncăr este împotriva voinței lui Dumnezeu. Un alt procent de 7% considerau că doar un laș ar construi un buncăr, în timp ce 90% erau de părere că este o idee bună.

Nici unii dintre părinți nu păreau să rezoneze prea mult cu ideea – 52% spuneau că ar face asta pentru a-și proteja copiii, în timp ce 37% nu credeau că este necesar. În ceea ce privește refacerea lumii după un atac cu bombă nucleară, 79% din americani credeau că lucrurile vor reveni la normal. Un procent de 14% erau mai sceptici și nu credeau că mai există speranță după un astfel de eveniment.

De asemenea, costul unui buncăr le ridica probleme americanilor. 67% din aceștia considerau că acestea ar fi mult prea scumpe pentru cât își permiteau ei. Chiar dacă Guvernul le-ar fi dat bani, nu toți ar fi făcut ceva în acest sens – 22% au spus că nici asta nu i-ar convinge.

În plus, câțiva dintre americani mai aveau o frică – să nu creadă vecinii că sunt nebuni. 24% din ei considerau că prietenii și vecinii o să râdă de ei și o să zică că au luat-o razna.

Din păcate, în zilele noastre, SUA și Coreea de Nord se dau peste cap pentru a construi astfel de arme de distrugere în masă. Întrebarea care îți vine inevitabil în minte este – Oare care ar fi reacția americanilor, dacă un astfel de sondaj ar fi realizat în zilele noastre?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Gizmodo