Miliardarii din Silicon Valley se pregătesc să se mute în buncăre subterane

Miliardarii din Silicon Valley se pregătesc să se mute în buncăre subterane

Elita din Silicon Valley are o mulțime de hobby-uri, dintre care unele mai ciudate, cum ar fi pregătirea de buncăre subterane.

Aceștia se pregătesc pentru zilele ”de pe urmă”, iar mișcarea din care miliardarii fac parte este una destul de răspândită, cei ce aderă la aceasta fiind denumiți preppers. Acesta este un termen care reflectă interesul pentru survivalism, acești oameni pregătindu-se activ pentru scenarii de urgență, indiferent că vorbim despre catastrofe naturale sau despre perturbări sociale sau politice de anvergură.

Evan Osnos a realizat un material cu privire la acest hobby al miliardarilor, articolul fiind publicat în New Yorker, ilustrând motivele pentru care elita IT-ului este atrasă în această direcție. Conform lui Reid Hoffman, cofondator al LinkedIn, mișcarea prepper în rândurile miliardarilor este inspirată, în primul rând, de teama că inteligența artificială va prelua atât de multe sarcini în viitor, încât cei rămași în urmă se vor revolta împotriva tehnologiei.

Articolul din New Yorker arată că, pe grupuri private de Facebook, surivaliștii bogați fac schimb de sfaturi cu privire la măști de gaze, buncăre dar și locuri ferite de efectele schimbării climatice. Unul dintre aceștia, directorul unei companii de investiții, spune că are un elicopter pregătit tot timpul, dar și un buncăr cu sistem de filtrare a aerului.

Larry Hall, CEO-ul Survival Condo Project, are unul dintre cele mai impresionante buncăre, un complex de apartamente de lux, cu 15 etaje construite într-un siloz de rachete, sub pământ. Există survivaliști care critică inițiativa lui Hall de a crea un buncăr special pentru cei bogați și au amenințat că îi vor lua cu asalt locul, pe timp de criză. Cu toate acestea, Larry nu se teme, având în vedere că ”armata” sa de paznici nu va ezita să își folosească armele pentru a proteja locul.