Bose vrea să facă ochelari AR pentru care sunetul e totul

Bose vrea să facă ochelari AR pentru care sunetul e totul

Cei de la Bose au fost asociați în mod tradițional cu produse audio de top, iar intrarea lor în domeniul ochelarilor cu realitate augmentată pune accent tot pe partea audio.

Dacă ai avut vreodată ocazia să testezi căști sau boxe de la Bose, sunt șanse foarte mari să fi fost convins de abilitatea americanilor de a realiza soluții audio de calitate. Compania încearcă însă să-și diversifice portofoliul de domenii în care activează și tocmai a anunțat prima sa pereche de ochelari pentru realitate augmentată.

În trecut, am asociat ideea de headset pentru AR cu Microsoft Hololens. Bose duce respectivul concept într-o cu totul altă direcție, punând accent pe experiența audio oferită utilizatorului, mai mult decât pe suprapunerea de imagini virtuale peste conținut real. Pe de altă parte însă, americanii sunt optimiști că viziunea lor asupra realității augmentate este cea corectă.

Ochelarii Bose AR atașează un ”strat” de informații utile în format audio experienței tale din lumea reală. Printr-o serie de senzori care îți detectează poziția capului și informațiile de localizare preluate din modulul GPS al telefonului, o aplicație de mobil îți trimite către difuzoarele ochelarilor o serie de informații utile. Magia ochelarilor constă în faptul că întregul proces se petrece în timp real și nu implică nici o intervenție din partea ta.

[readmore]

În practică, dacă te uiți pe geam, ar trebui să auzi informații despre vremea probabilă. Dacă te uiți la o statuie, ai putea să auzi un discurs al respectivei personalități sau câteva detalii despre realizările sale. O vizită la un muzeu ar putea fi mult mai interesantă datorită unor informații audio despre fiecare tablou care îți trece prin fața ochilor.

Aplicațiile acestei tehnologii sunt nelimitate atunci când călătorești, când înveți sau vrei să afli informații utile. Bose a ținut să menționeze că este dispusă să licențieze tehnologia dezvoltată in-house pentru acest proiect și a stabilit un buget generos pentru stimularea dezvoltatorilor care vor să creeze aplicații de realitate augmentată pentru Bose AR.

În prima etapă, ochelarii vor fi disponibili doar dezvoltatorilor de aplicații. Pentru acest proiect, Bose a colaborat deja cu Strava, TripAdvisor, Yelp, MIT Media Lab și NYU Future Reality Lab.

bose-ar-2