Bose lucrează la niște căști care te ajută să dormi mai liniștit

Cei de la Bose au o colecție foarte stufoasă de patente când vine vorba de tehnologii audio, iar multe dintre ele vor fi folosite într-o nouă pereche de căști.

Având în vedere puterea financiară a celor de la Bose, te-ai aștepta ca americanii să nu aibă niciodată nevoie de campanii de crowdfunding pentru viitoare produse. În cazul noilor căști fără fir menite să faciliteze somnul, inginerii Bose au făcut însă o excepție. Practic, și-au dorit să vadă dacă există suficient de mult interes pentru un astfel de produs, înainte să încheie procesul de cercetare și dezvoltare sau să facă investiții semnificative în marketing.

Pentru că vorbim însă de un nou produs Bose, interesul a fost foarte mare, iar suma obținută de compania americană până la această oră a fost surprinzător. După cum se poate vedea pe pagina de Indiegogo aferentă proiectului, până la momentul redactării acestui material s-au strâns 438.000 de dolari, de aproape nouă ori mai mult decât valoarea țintă de 50.000 de dolari necesară pentru materializarea proiectului.

Revenind însă la produsului efectiv, căștile in-ear vor ajunge pe piață în 2018 la prețul de 250 de dolari. Momentan sunt descrise doar ca ”noise making sleepbuds”, dar probabil că vor avea o titulatură mai atrăgătoare când vor putea fi achiziționate.

Ca mod de funcționare, cele două căști complet fără fire pot fi împerecheate cu o aplicație de mobil. În momentul în care le-ai pus în ureche, pe lângă izolarea fonică de mediul exterior, încep să-ți generez mai multe tipuri de sunete care te vor ajute să adormi. În privința autonomiei, ar trebui să poți dormi cu ele în urechi două nopți înainte să fii nevoit să le reîncarci. Dimineața, tot în căști vei auzi alarma care te ajută să te trezești la ora care trebuie fără să perturbi somnul persoanei de lângă tine. Ca bonus, coloana sonoră liniștitoare este păstrată pe memoria flash a căștilor. Astfel, nu este necesară o conexiune constantă cu telefonul care ar putea influența negativ autonomia. Ca orice alte căști wireless, sleepbuds-urile de la Bose se încarcă din carcasa de transport.

Ca tehnologie, noul proiect al celor de la Bose a fost posibil datorită achiziei Hush. Startup-ul din San Francisco care a intrat de curând sub umbrela Bose era specialzat pe tehnologii de facilitare a somnului.

15:15 14.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video