20 nov. 2017 | 08:29

Tesla Roadster 2: cum testezi cea mai rapidă mașină de producție

VIDEO VIDEO

Tesla Roadster 2 a fost anunțat oficial în urmă cu câteva zile, dar deja au existat câțiva norocoși care au apucat să-l testeze.

Pentru un review la Tesla Roadster 2 mai avem de așteptat cel puțin până în 2020. Atunci a promis Elon Musk că vor începe livrările celui mai rapid autoturism de producție din toate timpurile. Având în vedere întârzierile suferite de cei care așteaptă mult mai ieftinul Model 3, șansele sunt destul de mici ca termenul să fie respectat.

În orice caz, Roadster 2 este o creație unică din foarte multe puncte de vedere. Bolidul este primul din lume pe care îl poți cumpăra și va atinge viteza de 100 kmph în în mai puțin de 2 secunde. Respectiva funcție de accelerație poartă numele de Plaid Mode și a fost dezvăluită oficial de Musk în urmă cu câțiva ani. La momentul respectiv nu știam însă când va ajunge să fie introdusă pe o mașină sau care va fi norocosul autoturism.

Răspunsul la toate aceste întrebări a venit vineri, în cadrul unui eveniment ce ar fi trebuit să fie construit în jurul primului camion electric Tesla. Până la final, Roadster 2 a rămas vedeta conferinței. Cu toate că este puțin probabil să ai ocazia să pui mâna pe un astfel de autoturism, ca să înțelegi dacă se justifică valoarea de achiziție de 200.000 de dolari, editorii DragTimes au făcut un clip demonstrativ.

Rezultatul experimentului poate fi urmărit în testdrive-ul imortalizat mai sus. Deși are doar vreo 8 minute și nu sunt toate petrecute în mașină, te ajut să formezi o opinie avizată despre experința pe care ai avea-o la volan ca șofer. În mod previzibil, accentul se pune pe Plaid Mode și pe diferențele acestui mod de utilizare a mașinii comparativ cu Ludicrous mode. Din clip, nu poți să-ți dai seama dacă a ajuns la 100kmph în doar 1,9 secunde, dar bucuria de pe fața celor aflați la volan, trădează efectul impresionant pe care îl conferă Tesla Roadster 2.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele