Cum arată stațiile de încărcare pentru mașini electrice propuse de BMW

Cum arată stațiile de încărcare pentru mașini electrice propuse de BMW
Sursa foto: insideevs.com

BMW își pregătește terenul pentru mașinile electrice și are în plan stații de alimentare desprinse parcă din filmele SF.

Dacă până acum credeai că stațiile de alimentare pentru mașinile electrice trebuie să aibă o funcție pur utilitară, fără nimic deosebit, înseamnă că încă n-ai văzut conceptul celor de la BMW.

Gigantul auto nu se mulțumește cu stații de alimentare banale pentru viitoarele sale vehicule electrice. BMW vrea să-și atragă clienții și prin designul futurist al stațiilor, nu doar prin necesitate.

Acestea vor oferi o încărcare ultra-rapidă, de 350 kW și cu siguranță îți va face plăcere să le utilizezi dacă vei avea o mașină electrică. Motivul constă, după cum am spus, în designul modern și luminos care parcă te invită să vii să alimentezi la ele.

Poți spune adio mirosului de benzină, petelor de motorină de pe haine și alte inconveniente survenite din neatenție în actualele stații de alimentare.

bmw statii alimentare ionity

Odată cu conectarea mașinii la cablul de alimentare, comenzile se fac exclusiv de pe un ecran tactil cu un meniu simplu de utilizat și intuitiv. BMW plănuiește să fie construite astfel de stații de alimentare în întreaga Europă.

Le vei recunoaște după logoul Ionity, numele stațiilor la care sunt cuplate companii precum BMW, Daimler, Ford și Volkwagen. Până la sfârșitul lui 2020, producătorii de automobile speră să fie deja pregătite nu mai puțin de 400 de stații Ionity pe tot cuprinsul Europei. Eu am rezerve cu privire la acest aspect. Cel mai probabil, stațiile vor fi disponibile întâi în principalele piețe de desfacere, care vor fi, cu siguranță, țările occidentale.

Remarcabilă este capacitatea de încărcare a acumulatorilor Ionity, care e de cel puțin două ori mai mare decât cea a actualelor Superchargers de la Tesla. Scopul este de a oferi clienților cea mai rapidă încărcare posibilă, în doar 20 de minute și care să le furnizeze o autonomie de până la 400 de kilometri.

BMW ar putea fi prima companie auto care are în plan răspândirea la scară largă a stațiilor de alimentare electrică în Europa. Și Volkswagen a anunțat planul de a asigura posibilitatea de alimentarea pentru viitoarele sale mașini electrice, dar e prevăzut pentru spațiul american deocamdată.

Volkswagen și Porsche vor să investească miliarde de dolari pentru producerea noilor vehicule ecologice, așa că au nevoie de asigurări certe. Au nevoie de infrastructură pe care niciun guvern nu o va asigura din bani proprii, așa că au mult de lucru (și de cheltuit).

De asemenea, BMW mai are în plan și o tehnologie de încărcare wireless a mașinii electrice. Compania va începe să lucreze în iulie la dezvoltarea unei planșe de încărcare wireless pentru vehiculele hibrid 530e și speră să fie gata până la sfârșitul acestei veri: fie la finalul lunii august, fie la începutul lui septembrie.

Citește și:
Sursa: Engadget