BMW ar putea oferi primele mașini electrice care pot fi încărcate wireless

BMW ar putea oferi primele mașini electrice care pot fi încărcate wireless

BMW vrea să fie prima companie auto care le oferă clienților mașini electrice care pot fi încărcate wireless. Tehnologia de încărcare wireless ar putea fi disponibilă până la sfârșitul acestei veri.

Încărcarea wireless e privită cu entuziasm de cei mai mulți dintre noi, dar, de regulă, asociem acest sistem cu telefoanele mobile. În vreme ce vehiculele electrice încep să fie un obiectiv al marilor companii de mașini, încărcarea acestora wireless implică deja un pas înainte în dezvoltarea noului concept tehnolgic.

BMW ar putea fi prima companie auto care va lansa pe piață vehicule electrice ce pot fi încărcare wireless, iar ideea nu este deloc neglijabilă.

Cei de la BMW vor începe să lucreze în iulie la dezvoltarea unei planșe de încărcare wireless (wireless charching pad) pentru vehiculele hibrid 530e și speră să fie gata până la sfârșitul acestei veri: fie la finalul lunii august, fie la începutul lui septembrie. Nu a fost dezvăluit un preț al pad-ului wireless, dar un lucru e cert: mașinile electrice cu încărcare wireless vor fi disponibile doar în leasing.

De asemenea, primele modele care vor putea fi încărcate wireless sunt doar mașinile electrice  BMW de pe teritoriul american, mai exact, în California, ca parte a unui program experimental. Ulterior, tehnologia ar putea fi disponibilă și în Europa, dar nu au fost dezvăluite mai multe detalii.

BMW urmărește încă din 2014 să introducă încărcarea wireless la viitoarele sale vehiculele electrice și, din acest motiv, compania a colaborat cu cei de la Daimler pentru a reuși să-și implementeze planul anul acesta.

Din păcate, tehnologia s-ar putea să nu-ți satisfacă așteptările. Este totuși un concept nou, aflat în continuă dezvoltare. Procesul de încărcare a mașinii ar putea dura până la trei ore și jumătate, un timp destul de lung în cazul în care trebuie să ajungi urgent la o destinație îndepărtată, pentru care îți trebuie și o cantitate mai mare de energie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: engadget