Când va fi lansat noul BMW X5, mașina iconică a producătorului

Când va fi lansat noul BMW X5, mașina iconică a producătorului
13:16 18.05.2018

Harald Krueger, șeful BMW, a anunțat că iubitorii seriei X5 își pot face deja planuri. BMW X5 se apropie de lansare, chiar dacă nu știm exact cum arată.

Conducerea BMW prin vocea lui Harald Krueger a anunțat că 2018 va fi anul X. Asta după ce nemții au lansat deja modelele BMW X2 și BMW X4. Deși nu se cunosc mai multe informații despre model, presa speculează că noul BMW X5 va fi dezvoltat pe platforma noului BMW Seria 7 și sunt mari șanse să aibă parte de motorizări noi.

Se pare că noul model X5 ar urma să fie dezvăluit la Salonul Auto de la Paris, care va avea loc în luna octombrie a acestui an între 4 și 14. Se pare că modelul va fi disponibil la vânzare chiar din toamna acestui an.

Printre modificările pe care le avea noua mașina X5 se numără blocurile optice sau grila frontală. Cel puțin asta a sesizat presa de specialitate analizând un BMW X5 camuflat. Pozele spion cu noul BMW X5 au fost surprinse în timpul testelor de iarnă efectuate în Suedia în urmă cu câteva luni. Este de așteptat ca noul SUV BMW X5 să aibă o masă proprie mai mică decât cele 2.122 de kilograme ale generației actuale. În plus, sunt șanse mari ca versiunea X5 M să preia motorul V8 de 600 CP al noului M5.

Istoricul modelului BMW X5

Prima generație a lui X5 (E53) a apărut pe piață în 1999. Aceasta a fost produsă până în 2006, când E53 a fost înlocuit de E70. Cea de-a doua generație a fost fabricată până în 2014 când locul acesteia a fost luat de BMW X5 (F 15).

Se pare că cei patru ani au fost suficienți pentru ca oficialii BMW să se gândească la o nouă generație a unuia dintre cele mai cunoscute SUV-uri din lume. Până la finalul anului vedem ce-au pregătit pentru noua mașină.

Etichete: