BMW prezintă iX3 Concept, primul SUV 100% electric din istorie

BMW prezintă iX3 Concept, primul SUV 100% electric din istorie

Lumea bună din industria auto se află în aceste zile în China, acolo unde are loc Salonul auto de la Beijing (25 aprilie – 4 mai). Organizat la fiecare doi ani, Salonul din capitala Chinei se laudă cu cele mai tari modele. Iar BMW a venit cu iX3 Concept, ceea ce pare a fi primul SUV 100% electric.

Conform constructorilor, SUV-ul electric se va lansa în versiune de serie în anul 2020. Ca design, iX3 Concept va prelua multe dintre trăsăturile de la X3. Totuși, grila se aseamănă cu cea de la conceptul BMW i Vision Dynamics prezentat în toamna anului trecut. BMW iX3 Concept are jante de aliaj și un design aerodinamic.

Grila radiatorului arată legătură SUV-ului cu marca BMW i. Acest lucru este vizibil la concept-car atât în lateral, cât şi în partea din spate.

Ca specificații, modelul BMW iX3 Concept foloseşte cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive, cu baterii mai noi și mai puternice.  Acesta va avea un motor electric de peste 270 CP și o autonomie WLTP de peste 400 de kilometri.

În mod normal, bateria de cu o capacitate netă de peste 70 kWh poate fi încărcată într-un timp record de doar 30 de minute. Sistemul de stocare a energiei este conceput să fie conectat la stațiile de încărcare rapidă cu puteri de până la 150 kW.

[readmore]

Nemții nu au prezentat pentru un moment imagini cu interiorul SUV-ului, dar, conform surselor neoficiale, automobilul va semăna extrem de mult cu BMW X3.

Primul BMW electric, în 1972

BMW are o istorie de 40 de ani în propulsiei electrice. Primul model electric BMW a fost realizat în anul 1972, special pentru Jocurile Olimpice de la München. Este vorba despre două modele BMW 1602 care au fost folosite ca mijloc de transport pentru cei din comitetul organizator.

Automobilele aveau baterii ce cântăreau 350 de kg și aveau o autonomie de doar 30 de km. Viteza maximă a mașinilor BMW 1602 era de 100 de km/h. Din păcate, bateriile se consumau extrem de repede.

Etichete: