Daimler se apucă să producă Mercedes Benz în Rusia

Daimler se apucă să producă Mercedes Benz în Rusia

În doar câțiva ani, cel mai mare centru de producție pentru mașinile Mercedes Benz va fi localizat în Rusia, la doar 40 de kilometri de Moscova.

Tot mai multe țări importante și autorități internaționale fac eforturi semnificative pentru penalizarea fiscală a Rusiei. În același timp, unul dintre cei mai mari producători auto din Germania s-a angajat să realizeze o fabrică în teritoriu. Conform informațiilor obținute zilele trecute de Agerpres, Daimler ar trebui să înceapă în perioada imediat următoarea construirea unei fabrici în apropierea Moscovei.

Menită în principal pentru producția de autoturisme Mercedes Benz, noua uzină ar trebui să înceapă producția în 2019. Această informație este mai importantă ca niciodată deoarece reprezintă prima investiție semnificativă din partea unei companii occidentale după impunerea sancțiunilor fiscale împotriva Rusiei în 2014.

Investiția de aproximativ 250 de milioane de euro va fi prima de o asemenea amploare pentru Daimler în afara Germaniei. În Rusia nu mai există nici o fabrică similară a grupului auto nemțesc. Conform comunicatului de presă al Ministerului Comerțului și Industriei din Rusia, în noua uzină vor fi produse în principal modele de Mercedes Benz din gama E-class și SUV-uri. Capacitatea de producție aproximată este de 20.000 de autoturisme anual.

Complexul de producție Daimler aflat la Nord – Vest de Moscova va fi doar primul pas dintr-un contract de investiții externe în teritoriu pe o perioadă de 9 ani. ,,Rusia este de o importanță strategică pentru Mercedes – Benz și o piață de creștere atractivă.” Membru în Consiliul de Administrație al Mercedes Benz Cars, Markus Schafer s-a arătat foarte încântat de această investiție.

Această decizie a grupului Daimler vine în contextul în care mai multe companii importante din industria auto s-au retras de pe piața rusească sau au înregistrat scăderi semnificative ale vânzărilor. Partea interesantă este că producătorul de autoturisme Mercedes Benz este imun la acest trend. În 2016, mașinile Mercedes au reprezentat cel mai bine vândută marcă premium din Rusia pentru al patrulea an consecutiv cu 36.888 de exemplare comercializate.

Citește și: