BMW lansează asistentul digital prin care să „vorbești” cu mașina

BMW lansează asistentul digital prin care să „vorbești” cu mașina

Avem Google, Siri, Cortana și Alexa, iar, într-un timp scurt, o să ai la dispoziție și un alt asistent, asta dacă ai un automobil BMW.

BMW a prezentat asistentul personal pentru mașinile sale, numit foarte original BMW Intelligent Personal Assistant. Vestea bună este că nu trebuie să zici „Hello, BMW Intelligent Personal Assistant” de fiecare dată când vrei să vorbești cu el, cum o faci în mod similar cu Google sau cu Siri, deoarece poți alege ce nume vrei tu pentru asistent.

Acest anunț al companiei auto vine la doar câteva săptămâni după ce producătorul auto a anunțat integrarea asistentului Alexa de la Amazon în automobilele sale. Totuși, aceste tehnologii sunt complementare. Asistentul BMW te va ajuta să știi totul despre mașina ta, pe când Amazon și Microsoft te ajută cu alte funcții care nu sunt direct legate de experiența de condus.

La fel ca și mulți asistenți de pe piață, cel dezvoltat de BMW are o voce feminină, dar probabil în viitor se va adăuga și o variantă masculină pentru cei care doresc o schimbare. „Asistentul te va cunoaște din ce în ce mai bine cu fiecare comandă vocală pe care o dai și utilizându-ți mașina. Se îmbunătățește în fiecare zi”, a declarat Dieter May.

Ce poate să facă asistentul BMW? Poți să-l rogi să verifice presiunea din pneuri, dacă este nevoie să schimbi uleiul sau să-l rogi să încălzească sau să răcească mașina. Poți să ai și conversații cu asistentul și-l poți întreba care este sensul vieții, dar nu te aștepta să primești răspunsuri prea inteligente, cel puțin nu acum.

Promisiunea companiei germane este că asistentul te va cunoaște, îți va cunoaște obiceiurile și va știi ce dorești și îți va sugera anumite setări. De exemplu, dacă mergi noaptea în afara orașului îți va sugera să treci farurile pe fază lungă.

BMW a construit asistentul pe tehnologia Azure de la Microsoft și că va avea suport pentru fișiere Office 365, Skype pentru Business și probabil va ajunge curând și Cortana pe acolo. Așadar, germanii vor să-ți bage trei asistenți în mașină, dar promit că nu va fi greu de gestionat. Ei îți spun că Alexa poate fi folosit pentru shopping, în timp ce Cortana este pentru muncă, iar asistentul BMW este bun pentru mașină.

În versiunea de bază, asistentul va fi disponibil în 23 de limbi începând cu 23 martie 2019. În anumite piețe precum SUA, Germania sau Italia, serviciul va avea mai multe funcții inteligente precum prognoza vremei, acces la muzică și căutarea anumitor puncte de interes.

Așa că dacă îți comanzi un BMW seria 3 din noiembrie atunci asistentul va fi disponibil imediat și va fi disponibil timp de trei ani de zile. Pentru modelele noi X5, Z4, si pentru modelele din seria 8, asistentul BMW va ajunge începând cu martie 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Techcrunch