În jurul Pământului e o barieră creată de om. Cât de periculoasă e

În jurul Pământului e o barieră creată de om. Cât de periculoasă e
17:19 05.04.2018

În 2017, NASA a identificat o barieră de proporții care înconjoară Pământul. Această barieră este creată chiar de oameni și, contrar cu ceea ce crezi, această barieră este chiar benefică planetei.

Bariera care înconjoară Pământul este rezultatul acțiunilor oamenilor. În plus, acțiunile noastre nu afectează doar Pământul, ci și spațiu. Testele oamenilor de știință au confirmat că bariera influențează vremea din spațiu.

Cercetătorii vorbesc despre o epocă geologică – acțiunile noastre nu influențează doar Pământul ci și spațiul. Din fericire, această barieră nu vine cu consecințe grave pentru omenire. Dimpotrivă, ea lucrează în favoarea nostră.

În 2012, NASA a lansat două sonde spațiale care să lucreze în tandem una cu cealaltă. Cele două au zburat prin centurile de radiații Van Allen, la viteze de aproximativ 3.200 km / h. Planeta noastră este înconjurată de două centuri de radiații ( și o a treia temporară).

Centura interioară se întinde de la 640 la 9.600 de kilometri deasupra suprafeței Pământului. Centura exterioară are o altitudine de aproximativ 13.5000 până la 58.000 km.

Anul trecut, probele din Van Allen au detectat ceva ciudat. Cercetătorii au monitorizat particulele din câmpul magnetic al Pământului și au aflat că sunt încărcate. Astfel, descărcările solare periculoase au fost ținute la distanță de un fel de barieră.

Când cercetătorii ai investigat descoperire. au aflat că această barieră a ținut departe descărcările în ultimele decenii. Acum, limitele inferioare ale fluxurilor de radiații sunt mai departe de noi decât erau în 1960.

Ce s-a schimbat?

Un anumit tip de comunicații, numite comunicații radio cu frecvență foarte joasă (VLF) sunt mult mai frecvente acum decât în anii 1960. NASA a confirmat că acestea pot influența cum și unde se deplasează anumite particule din spațiu.

Cu frecvențe cuprinse între 3 și 30 kilohertzi, VLF sunt prea slabe pentru a transporta transmisii audio. Însă sunt perfecte pentru transmiterea mesajelor codate pe distanțe lungi sau subacvatice.

Nimeni nu a avut intenția ca aceste semnale să ajungă în altă parte decât pe Pământ. Dar se pare că s-au strecurat în spațiu, în jurul planetei noastre, și au rămas suficient de lungi ca să formeze o bulă de protecție uriașă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI