NASA a identificat o barieră de proporții colosale care înconjoară Pământul

NASA a identificat o barieră de proporții colosale care înconjoară Pământul

NASA identifică o barieră de proporții colosale care înconjoară Pământul, iar testele au confirmat că aceasta este creată de om și are un efect asupra vremii din spațiu.

Asta înseamnă că acțiunile noastre de pe Pământ nu ne afectează doar planeta în care locuim, ci are efecte și asupra spațiului. Partea bună este că în ciuda rezultatelor negative pe care activitățile noastre le au asupra Pământului, bula imensă pe care am creat-o pare să lucreze în favoarea noastră.

În mod normal, Terra este înconjurată, în mod normal, de două centuri de radiații Van Allen. Cea interioară, mai apropiată, se întinde de la o suprafață de 640 la cea de 9,600 de kilometri de suprafața Pământului, în timp ce cea exterioară ocupă o altitudine de 13,500 până la 58,000 de kilometri. Însă ceea ce i-a intrigat pe cercetători este că probele spațiale au detectat și o a treia centură, de frecvențe joase, care le-a îndepărtat pe celelalte două de suprafața planetei, potrivit Science Alert.

Partea bună este că această barieră poate ține la distanță radiațiile solare periculoase. Deși face un bine sănătății noastre și a Pământului, ea are un efect și asupra spațiului. NASA a confirmat că existența ei poate influența cum și unde se deplasează anumite particule din spațiu. Cu alte cuvinte, mulțumită frecvențelor foarte joase, am reușit să dăm naștere unei clime spațiale.

Unul dintre cercetători, pe nume Dan Baker, caracterizează această centură prin intermediul sintagmei „barieră impenetrabilă”. Și, se pare, că această bulă protectoare, de frecvențe joase, este probabil cea mai bună influență pe care o avem asupra spațiului care înconjoară Pământul, și în mod cert nu este singura. Ne-am lăsat amprenta asupra planetei încă din secolul al XIX-lea, dar mai ales în ultimii 50 de ani, când exploziile nucleare au luat amploare, creând treptat aceste centuri de radiații care înconjoară Terra.

Astfel, dacă vă îngrijorați că viața pe Pământ este greu de identificat din spațiu și că extratereștrii nu vor ști unde să ne caute, ei bine, din câte se pare, există suficient de multe indicații dacă știi unde să le cauți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: