ASUS Zenfone 5, testul camerei: cât de bun e pentru poze și video

ASUS Zenfone 5, testul camerei: cât de bun e pentru poze și video
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

ASUS Zenfone 5 a fost testat de DxOMark și rezultatele sunt impresionante pentru prețul pe care îl are acest telefon.

ASUS Zenfone 5 a fost prezentat la MWC 2018 și din luna aceasta a fost introdus în oferta magazinelor din România. Este un model mid-range de la producător, dar cu un aspect premium. Sistemul de operare este simplificat și prețul de debut în România a fost foarte bun: 2.000 de lei.

Ca specificații, ASUS Zenfone 5 are un ecran IPS de 6,2 inci full HD+ cu raport de aspect 19:9, niveluri mari de luminozitate și suport pentru folosire cu mănuși. Are și un procesor Qualcomm Snapdragon 636 cu opt nuclee, baterie de 3.300 mAh, 6 GB de memorie RAM, scanner de amprentă și recunoaștere facială. Pe spate sunt două camere foto (12 MP f/1.8 și 8 MP f/2.2) pe spate cu una de 8 MP f/2 pentru selfie pe față.

Conform testelor DxOMark, citate de ComputerBlog, camera foto stă foarte bine pentru pozele de zi cu zi, are culori bune, expunere corectă, fără zgomot de imagine și un focus rapid și corect. Pe partea de filmare, Zenfone 5 obține un scor total de doar 86 de puncte, ceva mai slab decât la fotografie.

Videoul iese, în general, OK, cu o redare bună a culorilor și expunere corectă, dar filmarea nu are toate detaliile care se văd pe fotografie. De asemenea, pe video apare și zgomot de imagine, uneori contrastul nu e la cel mai bun nivel, apar artefacte și nici stabilizarea nu e perfectă. Sigur, nu se poate compara cu telefoane care sunt și de două ori mai scumpe. Pentru nivelul său de preț, oferă un pachet foarte bun pe foto-video.

Din articolul cu primele impresii despre ASUS Zenfone 5, dincolo de captură foto-video, am remarcat două opțiuni: AI Boost și AI Charging. Dincolo de design, de altfel plăcut, dincolo de ecran, dincolo de cele două camere, aceste două funcționalități erau necesare pe telefon, mai ales pe unul cu Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Computerblog