ASUS a creat un perpetuum mobile: ROG Phone se poate încărca pe sine

Dacă credeai că un perpetuum mobile nu poate exista, cei de la ASUS țin să te contrazică, deoarece ROG Phone pare să fie capabil de o asemenea reușită.

Au trecut ani buni de când au apărut primele smartphone-uri, însă după atâția ani de evoluție, un singur lucru a rămas o problemă: durata de viață a bateriei. Cam toate componentele au devenit din ce în ce mai performante, însă majoritatea telefoanelor îți oferă, în continuare, baterii de aproximativ 3.000 mAh.

O să te țină cam de dimineața până seara bateria, poate mai mult, dar probabil mai puțin, în funcție de cât timp petreci pe telefon. Inevitabil, vei ajunge să cauți o priză. Viitorul se tot amână de ceva vreme, fie că vorbim de baterii de grafen sau bazate pe sistemul litiu-aer. ASUS are altă soluție, în forma lui ROG Phone.

Pentru că are o mulțime de accesorii pentru gaming și productivitate, ROG Phone are nu doar unul, ci două porturi USB-C. Unul dintre ele este pus pe laterala telefonului, iar celălalt este păstrat în poziția clasică, din partea de jos.

Dacă conectezi un cablu USB-C de la un port către celălalt, telefonul va începe ”să se încarce”. Mai mult, telefonul crede și că este conectat la un alt dispozitiv, așa că te întreabă dacă vrei să oferi acces prin USB pentru transferul de fișiere. E o eroare interesantă și amuzantă din partea ASUS.

Din păcate, telefonul nu se încarcă într-un astfel de scenariu, deși ar fi fost o adevărată realizare pentru companie să creeze un adevărat perpetuum mobile. În plus, ar fi avut beneficiul că îți oferă un telefon pentru care nu mai ai, în sfârșit, nevoie de încărcător.

Citește și: