Aston Martin pregătește o mișcare revoluționară pentru mașinile sale clasice

Aston Martin pregătește o mișcare revoluționară pentru mașinile sale clasice

Aston Martin nu are de gând să-și lase mașinile clasice să dispară de pe drumuri, odată cu revoluția mașinilor electrice, așa că are deja în plan schimbări pentru acestea.

Aston Martin a anunțat recent că lansează programul Heritage EV, în cadrul căruia toți deținătorii de astfel de vehicule clasice le pot avea convertite în mașini electrice. Programul este conceput de către producător pentru că din ce în ce mai multe orașe din Europa și din lume au pus gând rău motoarelor cu combustie internă.

Aston Martin spune că tehnologia pentru conversii va fi creată cu ajutorul unor componente cheie, folosite și penru Rapide E, o mașină electrică sport pe care o pregătește producătorul pentru 2019. Aceasta va avea o baterie de 65 kWh, o autonomie de peste 350 km și va putea accelera în sub 4 secunde până la 100 km/h.

Prima mașină care va avea parte de un plan de conversie este modelul 1970 DB6 MkII Volante. Aston Martin va construi ”casete” inspirate de designul pentru Rapid E, iar acestea vor putea fi montate rapid în locul motorului și cutiei de viteze deja existente. Un nou ecran va fi montat pe bordul mașinii, dar alte modificări nu vor fi făcute.

”Având în vedere semnificația istorică a acestor vehicule, e crucial ca orice conversie electrică să fie făcută cu respect pentru integritatea mașinii originale”, spun cei de la Aston Martin, care adaugă că ”sistemul de casete oferă soluția perfectă.” Cu ajutorul acestuia, deținătorii de vehicule au asigurarea că mașina lor rămâne un Aston Martin autentic, care poate fi reconvertit la motor clasic oricând în viitor.

Conversiile de acest fel nu sunt noi. Porsche, Range Rover și Volkswagen face asta deja cu anumite modele de mașini vechi, iar și Jaguar a anunțat că vrea să vândă o variantă electrică a E-Type, din anii 1960.

Citește și:
Sursa: theverge.com