Aston Martin reproduce prima mașină a lui James Bond la un preț record

Aston Martin reproduce prima mașină a lui James Bond la un preț record

Aston Martin va reproduce primul model al super-mașinii din anii ‘60 condusă de James Bond. Vor fi fabricate doar 28 de unități și vor avea un preț imens, dar nu vor putea fi conduse pe drumurile publice.

Dacă ai fost vreodată fascinat de filmele cu James Bond atunci, cu siguranță ți-au plăcut și mașinile pe care acesta le-a folosit ca să prindă criminalii și să scape din situații limită.

De departe, pentru nostalgici, Aston Martin DB5, prima mașină din franciză, rămâne cel mai tare autoturism, mai ales că pentru jumătatea anilor ‘60, era, într-adevăr, o mașină fantastică.

aston martin james bond

Aston Martinul argintiu al lui James Bond, care a apărut în filmul din 1964, Goldfinger, va fi reprodus în ediție limitată de către compania britanică.

Aston Martin va realiza doar 28 de unități, dintre care 25 vor putea ajunge direct la colecționarii pasionați, însă pentru un preț de peste 3 milioane de euro.

Fiecare exemplar va fi o copie fidelă a modelului inițial, demn de un agent 007, echipat cu același motor de 282 de cai-putere, capabil să propulseze mașina la o viteză maximă de 250 km/h și să ajungă la 100 km/h în doar 7,1 secunde. Performanțe de excepție pentru o mașină din anii ‘60, nu-i de mirare că a uimit publicul de la acea vreme.

aston martin james bond

Mașinile vor mai fi echipate și cu aceleași gadgeturi și funcții speciale, ca să te simți ca un adevărat James Bond, dar numai în perimetrul proprietății tale private, pentru că nu vor primi omologarea pentru circulația pe drumurile publice.
Fabricarea mașinilor va începe anul viitor la Aston Martin Works, uzina de restaurare a companiei și locul unde a fost produsă prima Aston Martin DB5.

aston martin james bond

După cum spuneam, nu vor fi reproduse decât 28 de exemplare, dintre care 3 nu vor fi disponibile pentru bogații disperați după mașini rare. Un model va fi păstrat de producătorul britanic însuși, altul va merge la partenerul său de producție, EON Productions, iar altul va fi scos la o licitație caritabilă.

Citește și: