Cea mai bizară și mai puternică mașină de oraș tocmai a fost creată

Cea mai bizară și mai puternică mașină de oraș tocmai a fost creată

Aston Martin a creat cea mai bizară, dar și cea mai frumoasă mașină urbană de până acum. Nu doar că impresionează prin design, dar asunde sub capotă un adevărat monstru.

A fost numită Aston Martin Cygnet V8, iar când o vezi, parcă ai avea în față un fel de Smart tunat, dar mult mai puternic, mai rapid și mai frumos.

Aston Martin Cygnet V8 a făcut senzație la Festivalul Vitezei de Goodwood, din Marea Britanie și, chiar dacă nu este apreciată de toți cei care au testat-o, mașina se mișcă bine, iar “mormăitul” motorului te duce cu gândul la o muscle car, nicidecum că te-au afla la bordul unei simple mașini de oraș.

Astfel de automobile sunt, de regulă, conduse prin oraș de către femei tinere. La fel ca Smartul în trei uși, acest Aston Martin nu impresionează la prima vedere, dar pe pista de curse îți oferă o experiență unică.

aston martin cygnet v8

Mașina dispune de un motor Cygnet V8 de 4,7 litri, aspirat în mod natural, pe care-l găsești de regulă sub capota generației anterioare, Vantage S. Este o combinație neobișnuită, iar sunetul motorului este cu atât mai atipic, întrucât seamănă izbitor de mult cu al bolizilor robuști și puternici cu care ne-a obișnuit până acum Aston Martin.

Cygnet V8 ascunde sub capotă 430 de cai-putere și a fost produs pentru un singur client prin intermediul serviciului Q by Aston Martin Commission.

Dacă până acum ai mai văzut noul Aston Martin neobișnuit de minuscul în acțiune, dar filmat din exterior, videoclipul de mai jos îți arată și perspectiva de la bord.

aston martin cygnet v8

Mașina a fost testată de către Henry Catchpole și, cu toate că a părut extrem de sceptic când s-a urcat la volan, la finalul cursei și-a dat seama că a subestimat noul model al celebrului producător britanic.

Rareori ai șansa de a conduce o mașină de oraș din acea categorie, echipată cu toate mijloacele tehnice necesare să facă față și în alte condiții de mers, inclusiv pe curse montane.

Totuși, mașina nu e pentru oricine, de aceea a și fost produsă pentru un singur client. Chiar dacă pare instabilă la condus, un șofer experimentat cu mașinile sport o vor iubi, iar partea cea mai interesantă este forma ei, care-i conferă unicitate și avantajul agilității, precum și accelerației.

aston martin cygnet v8

Aston Martin Cygnet V8 are o greutate de doar 1.375 kg. Prin urmare, cumulat cu caroseria de carbon, mașina poate accelera mai rapid decât Vantage V8 (0 – 96 km/h în doar 4,2 secunde).

În concluzie, Aston Martin Cygnet V8 e o mașină 2 în 1, una urbană și sport în același timp. N-o să râdă nimeni de tine dacă te plimbi prin oraș cu ea, iar zgomotul motorului emană putere, respect și rivalizează cu alte mașini sport din cu totul alte game. Nu întâmplător a fost supranumită The Ultimate City Car.

Citește și:
Sursa: Jalopnik
Etichete: