VIDEO Cursa făcută de Volkswagen la Pikes Peak a fost mai nebunească decât credeai

Volkswagen a stabilit un record mondial pe circuitul de hillclimb Pikes Peak, iar acum avem și videoclipul întregii curse demne de laude.

Numele companiei Volkswagen a fost asociat, în ultimii ani, cu scandalul Dieselgate, de unde am aflat că producătorul truca rezultatele la testele de emisii pentru mașinile sale. De atunci și până acum s-au mai dat amenzi, s-au mai oferit scuze și lumea s-a mai apropiat de vehiculele electrice. Chiar și cei de la Volkswagen.

Aceștia au luat în serios mașinile electrice și au produs I.D. R Pikes Peak, o mașină extrem de puternică, perfectă pentru traseul sinuos către vârful muntelui. Aflat la volanul mașinii, Romain Dumas a reușit să doboare recordurile pentru mașini electrice cu mai bine de un minut. Nici recordul general n-a stat în picioare; stabilit de Sebastian Loeb, într-un Peugeot 208 T16 Pikes Peak, timpul record din 2013 a fost coborât cu 16 secunde.

Traseul are 19,99 kilometri lungime, așa că dacă ai norocul să fii în persoană pe circuit, vei vedea doar o foarte mică parte din acțiune, așa că ar trebui să-ți alegi un loc bun de observație. Alternativa e să te uiți la videoclipul de mai sus, ca să te bucuri de experiența completă alături de Dumas.

Videoclipul îți prezintă cursa completă făcută de francez pe circuit, acum aproape o lună, dar și reacții la cald ale comentatorilor. Poți vedea stilul de condus al lui Dumas, în filmările de la interior, iar în rest poți să te minunezi când vezi cât de repede trece I.D. R Pikes Peak pe circuit. Firește, dacă ai ochii suficient de ageri, poți să te bucuri și de peisajele de pe munte, pe care e păcat că trebuie să le trecem în revistă într-o clipă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: