Assassin’s Creed: Odyssey va fi putea fi jucat din cloud, dar nu de către oricine

Assassin’s Creed: Odyssey va fi putea fi jucat din cloud, dar nu de către oricine

Jocuri precum Assassin’s Creed: Odyssey necesită o putere de calcul semnificativă din cauza complexități și aspectului vizual. Pentru a fi mai versatil, Ubisoft s-a descis să ofere puterea de calcul respectivă din cloud.

Assassin`s Creed Origins și iminentul Assassin’s Creed: Odyssey sunt două jocuri care arată incredibil de bine. Spectaculoase din mai multe puncte de vedere, aceste creații îți oferă o libertate de mișcare deosebită într-un univers fantastic pe care ar fi păcat să nu-l explorezi.

Din cauza cerințelor hardware însă, cei de la Ubisoft nu-l pot oferi în condiții identice pentru PC, PlayStation 4, Xbox One sau Nintendo  Switch. Ca urmare, au căutat un artificiu care să funcționeze pe termen lung.

Soluția la care s-au gândit dezvoltatorii vizează mai ales consola celor de la Nintendo, un gadget care nu se laudă prea mult când vine vorba de performanță. În încercarea de a surprinde un public cât mai larg, Assassin’s Creed: Odyssey va putea fi jucat pe Switch direct din cloud.

Practic, o fermă de servere aflate la mii de kilometri distanță se va ocupa de randarea scenelor pe care le vei vedea pe ecranul consolei ca pe un film. Este vorba de un film pe care îl poți controla și influența, dar scenele îți coboară în timp real de pe internet.

Resident Evil 7 a fost primul joc oferit pe Nintendo Switch din cloud, iar Assassin’s Creed: Odyssey este al doilea, începând cu data de 5 octombrie 2018. Pentru că efortul computațional din spate este semnificativ, în prima fază de propagare, jocul va fi oferit pe Switch doar în Japonia. În funcție de rata de adopție și de entuziasmul gamerilor, probabil că se va extinde.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut de cei de la Nintendo în cadrul evenimentului Direct care a fost transmis live pe YouTube în urmă cu câteva zile. În același context s-a anunțat faptul că Animal Crossing va ajunge pe Switch.

Citește și: