Cel mai nou argument al oamenilor care cred că Pământul este plat

Cel mai nou argument al oamenilor care cred că Pământul este plat

Marea Britanie a avut prima convenție pentru cei care cred că Pământul este plat, unde au participat peste 200 de fani ai conspirației și la care au fost prezentate noi argumente, care de care mai nebunești.

„Oamenii se trezesc”, a zis organizatorul evenimentului, Gary John. „Vedem o explozie de interes în ceea ce privește teoriile Pământului plat și o neîncredere în creștere a guvernelor„.

Printre cei care au vorbit la eveniment s-a numărat și muzicianul Darren Nesbit. El a devenit flat-earther în 2014. A spus că i-au luat șase luni pentru a „pune la îndoială, cerceta și apoi accepta pe deplin” ideea că Pământul ar fi plat.

El a explicat că a fost convins  de două lucruri. Primul ar fi că „uită-te sau stai afară – lumea în mod clar nu se mișcă!”, iar al doilea că „indiferent unde trăiești pe această bilă ipotetică, pari să stai sus de tot”. El și-a continuat al doilea argument, spunând: „Cineva ar trebuie să trăiască pe marginea bilei, cu un orizont perfect vertical, iar [altcineva] ar trebui să trăiască sub ea, mergând cu susul în jus”.

După ce s-a convins singur că guvernul îl minte, Nesbit a lansat teoria că trăim într-o lume ca cea din jocul Pac-Man, pe care a prezentat-o la convenție. Teoria lui vrea să umple un gol în teoria Pământului plat – acela că nu există niciun zid sau margine care să poată fi văzute atunci când călătorim în jurul lumii.

„Știm că călătoriile continue est-vest sunt o realitate”, a zis el, „O posibilitate logică pentru aceia care chiar gândesc liber este că timpul și spațiul se înfășoară și primim un efect de Pac-Man”.

Așadar, Nesbit spune că de fiecare dată când ajungi la capătul lumii, ești transportat la celălalt capăt al lumii, așa cum Pac-Man cade prin partea stângă a ecranului și reapare în partea dreaptă.

Dincolo de teoria lui Nesbit, la conferință au fost prezentate și alte teorii, conform The Telegraph. Vorbitorul David Marsh a spus că a reușit să dărâme dovezile că gravitația există, iar altul a spus că Pământul este sprijinit de stâlpi, nu de țestoase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: