Pac-Man nu a murit, s-a reinventat pentru iOS şi Android

Amatorii popularului Pac-Man se pot bucura începând de săptămâna aceasta de reinventarea reţetei clasice din jocul de acum 35 de ani pentru mobile.

Indiferent dacă aţi fost sau nu un fan al versiunii clasice de Pac-Man, este imposibil să nu fi interacţionat vreodată cu acest fenomen de cultură populară. Sunt şanse destul de mari să o fi făcut chiar şi pe un smartphone modern, deşi aţi avut parte de aceeaşi experienţă de acum 35 de ani redimensionată pentru un ecran mai mic.

Bandai Namco, deţinătorii licenţei originale pentru Pac-Man, au decis că este timpul ca îndrăgitul personaj să joace într-un joc inspirat din formatul original, dar modernizat pentru secolul 21. Astfel s-a lansat Pac-Man 256 pentru iOS şi Android pe care îl puteţi descărca gratuit din magazinul vostru virtual favorit.

Categoria din care face parte noul Pac-Man 256 este una foarte populară printre gamerii care nu pot lăsa smartphone-urile dn mână. Practic, este vorba de un endless runner, foarte similar cu Temple Run ca şi concept. În continuare trebuie să navigaţi rapid prin diverse labirinturi sau să evitaţi fantome, dar măcat o puteţi face într-un mod mai interactiv şi mai atrăgător din punct de vedere estetic. Cea mai mare parte a acţiunii se petrece în faimosul nivel 256 din Pac-Man, de aici şi numele jocului. Dacă istoria titlului vă este străină, merită să aveţi în vedere că respectivul nivel era imposibil de terminat din cauza unui bug introdus intenţionat în jocul original, sub forma unui easter egg.

Partea tristă? Jocul funcţionează pe sistemul foarte la modă printre dezvoltatori de achiziţii in-app. Astfel, dacă nu suntenţi atenţi, riscaţi să investiţi sume semnificative de bani într-un joc pe care l-aţi putea termina şi în format gratuit. Nu depinde decât de abilitatea voastră dacă veţi rezista tentaţiei de achiziţiona pachete de vieţi suplimentare cu valori între 1 şi 8 dolari. În orice caz, dacă nu v-aţi jucat Pac-Man niciodată, aceasta este versiunea care vă va ajuta să înţelegeţi de unde era derivat succesul titlului original.

Alexandru Puiu
09:30 24.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video