A fost arestat pentru crimă din cauza unei brățări Fitbit și nu este primul

A fost arestat pentru crimă din cauza unei brățări Fitbit și nu este primul

Datele de pe o brățară Fitbit au fost cele mai importante pentru identificarea făptașului în cazul unei crime petrecute în SUA și nu este prima oară.

Brățările inteligente sunt destul de discrete, dar având în vedere faptul că înregistrează informații permanent, nu sunt folosite doar pentru monitorizarea efortului. De exemplu, în cazul unor cardiaci, ar putea facilita prevenirea unui infarct sau a unui atac cerebral. În cazul unei doamne în vârstă de 67 de ani, un smartband Fitbit Alta a facilitat identificarea criminalului.

Pe 8 septembrie, în urmă cu aproximativ o lună, Anthony Aiello și-a vizitat fiica vitregă în San Jose, California. El are 90 de ani, în timp ce fiica lui avea 67 de ani, la momentul evenimentului. Bătrânul a afirmat că a venit în vizită la Karen Navarra pentru a-i aduce pizza și biscuiți, iar ea i-a mulțumit la plecare prin intermediul câtorva trandafiri din curtea proprie.

Brățara Fitbit Alta spune însă altă poveste. Datele descărcate de pe brățară au arătat că ritmul cardiac al lui Navarra a sărit semnificativ pe durata vizitei lui Aiello. A urmat o încetinire a ritmului cardiac, urmată de oprirea sa totală. Această evoluție s-a petrecut pe parcursul a 15 minute, pe perioada vizitei lui Aiello.

Conform celor de la New York Times, un coleg al lui Navarra nu i-a găsit corpul decât după cinci zile de la vizita tătălui vitreg. Întregul portret al crimei a fost recreat de către investigatori cu ajutorul datelor preluate de la Fitbit și al fluxului video de la camera instalată în apropierea domiciliului victimei. Aparent, Aiello a ieșit din casă la aproximativ cinci minute după ce aceasta a decedat.

Arestarea lui Aiello a avut loc pe 25 septembrie și, la această oră, domnul în vârstă de 90 de ani este judecat pentru crimă în Statele Unite. Ca referință, datele de la Fitbit au fost obținute cu ușurință, datorită faptului că lista de termeni și condiții a producătorului include o excepție pentru autorități. ”Compania poate păstra și divulga informații despre tine în conformitate cu o lege, o regulă, un proces legală sau o cerere guvernamentală.”