Cum vrea Fitbit să te ajute să fii mai sănătos cu Charge 3 și nu numai

Cum vrea Fitbit să te ajute să fii mai sănătos cu Charge 3 și nu numai

Fitbit a anunțat Charge 3 cu puțin timp înainte de IFA 2018. Am văzut produsul la Berlin ca să-ți zic ce poate face pentru tine.

Fitbit e lider în lumea dispozitivelor inteligente care te ajută să-ți monitorizezi sănătatea, ritmul cotidian, dar și activitatea fizică. Charge 3 vine să completeze gama. Plecând de la aspectul Charge 2, Fitbit a șlefuit designul brățării și i-a adus capabilități de smartwatch. A păstrat însă designul ergonomic și prețul redus.

Corpul din aluminiu a fost îmbunătățit, nu mai are margini tari și stă bine pe încheietură. De data aceasta, ecranul a fost mărit, este tactil și protejat cu Gorilla Glass 3. Ecranul brățării este unul OLED și cu 40% mai mare față de cel regăsit pe Charge 2. Astfel, informațiile afișate sunt numeroase și mai ușor de văzut și de gestionat prin glisarea cu degetul pe ecran.

Ca de obicei, brățara poate fi înlocuită și poți alege una din silicon potrivită pentru momentele când faci sport, sau una textilă când vrei un plus de eleganță. Culorile sunt diverse, deci vei avea de unde alege.

Fitbit Charge 3 IFA 2018-7

Fitbit Charge3 este prima brățară inteligentă cu un buton care are integrat și un senzor inductiv. Acesta are o tehnologie în curs de brevetare care permite ca produsul să fie ușor de folosit, să aibă o formă potrivită pentru înot, cât și o baterie cu o autonomie de până la șapte zile. Faptul că va trebui să încarci bateria doar la sfârșitul săptămânii este un mare plus, deoarece avem deja prea multe dispozitive de care trebuie să avem grijă că sunt alimentate.

Cum au ajuns gadgeturile Fitbit să aibă grijă și de sănătatea ta

Fitbit Charge 3 IFA 2018-6

Până în prezent, brățările și ceasurile inteligente Fitbit au înregistrat peste nouă trilioane de minute cu bătăi ale inimii. Prin studiul acestor date, Charge 3 are o tehnologie îmbunătățită pentru funcția PurePulse de monitorizare a ritmului cardiac și oferă informații mai detaliate față de celelalte produse din gama Charge.

Noul dispozitiv oferă și o evidență mai clară a numărului de calorii consumate în timpul antrenamentelor și a ritmului cadiac în repaus. Aceste informații vor ajuta la optimizarea antrenamentelor și îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Fitbit Charge 3 IFA 2018-1

Brățara „știe” despre tine și ritmul tău cotidian câți pași ai făcut, distanța parcursă, etajele urcate și coborâte sau bătăile inimii. Charge3 are însă și un senzor SpO2 care estimează nivelul de oxigen din sânge. Astfel, e capabilă să-ți monitorizeze mai bine indici esențiali despre sănătate, cum ar fi apneea în somn. Ideea asta e dus chiar un pic mai departe.

Senzorul SpO2, disponibil și pe ceasurile Versa și Ionic, va fi folosit de Fitbit și pentru a testa urmărirea perturbărilor respiratorii care pot indica probleme de sănătate precum alergii, astm sau apnee.

Dacă vrei să faci sport și ai nevoie de un dispozitiv care să-ți monitorizeze activitatea, atunci Charge 3 ar putea fi potrivit, deoarece oferă peste 15 moduri de exerciții, precum pedalat, înot (este rezistentă la apă până la 50 m adâncime), antrenament cu greutăți sau yoga.

Fitbit Charge 3 preia și un truc important de la Versa

Fitbit Charge 3 IFA 2018-9

Odată cu Versa, Fitbit a anunțat o funcționalitate prin care femeile își pot monitoriza mai ușor ciclul menstrual. Ideea a fost bună și a fost preluată pe noua brătară. Mai mult, utilizatoarelor vor putea înregistra, direct în aplicație, și zilele fertile, dar și adăuga simptome. Funcționalitatea aceasta va fi disponibilă cât de curând.

Pentru a fi sănătos nu este îndejauns să fii activ sau să faci sport, ci trebuie să ai parte și de un somn bun. Pentru asta este nevoie de o monitorizare a somnului (cât timp dormi și cum), dar și o analiză a acestuia. Din 2009, când a fost introdusă funcția de monitorizare a somnului pe dispozitivele Fitbit, a adunat peste 7,5 miliarde de nopți. Aceste date ajută compania să înțeleagă mai bine sănătatea clienților săi.

Fitbit Charge 3 IFA 2018-10

Cu Charge 3, Fitbit a introdus funcționalitatea Sleep Score. Folosind metrici importanți, măsurați de dispozitivele Fitbit prin tehnologia de monitorizare a ritmului cardiac PurePulse, funcția Sleep Scoare va acorda o notă calității somnului pentru a înțelege mai bine cât de bine te odihnești și ce factori influențează calificativul primit. Pentru moment e în stadiu beta, dar noua funcționalitate va fi disponibilă utilizatorilor Fitbit de anul acesta.

În ceea ce privește funcționalitățile smart, pe Charge 3 vei putea primi notificări din aplicații ca WhatsApp sau Uber, vei fi notificat dacă primești un SMS sau apel telefonic și vei putea chiar preseta câteva răspunsuri scurte pentru momentele când nu poți ajunge la telefon (funcție disponibilă pe telefoanele cu Android).

Fitbit Charge 3 IFA 2018-3

Mai mult, ediția specială Charge 3 va avea Fitbit Pay, astfel că vei putea plăti la supermarket direct cu brățara. Funcția nu este deocamdată disponibilă în România, însă ar putea fi oferită din 2019.

În România, dispozitivul va putea fi achizițonat din magazinele partenere din octombrie la prețul recomandat de 150 de euro pentru Charge 3 și 170 de euro pentru Charge 3 Special Edition. Accesoriile pentru Charge 3 vor fi disponibile la prețuri între 30 și 70 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: