Ai fi uimit câți oameni își permit un MacBook

Ai fi uimit câți oameni își permit un MacBook

Piața de sisteme s-a aflat într-o continuă scădere în ultimii cinci ani, dar se pare că numărul celor care își cumpără un MacBook se află în continuă creștere.

În contextul în care piața globală de laptopuri și desktopuri a fost canibalizată de smartphone-uri și tablete, nu este nici o surpriză faptul că prea puțini se mai gândesc să facă un upgrade la PC-ul din confortul căminului. Cu toate acestea, există totuși o companie care o duce foarte bine când vine vorba de computere comercializate.

În contrast cu trendul din piață, vânzările de sisteme Apple se află în continuă creștere, iar aceste detaliu se poate vedea și în tabelul de mai jos. Ca referință, în trimestrul trei din 2017 a fost prima oară când cei de la Apple au ajuns pe poziția a patra în clasamentul global al comercianților de computere. ASUS este compania a cărei poziție a fost ocupată de către gigantul din Cupertino.

Piața globală de PC-uri a crescut cu 7%, în timp numărul celor care au investit într-un MacBook, Mac mini sau iMac a crescut cu 11%. Conform studiului realizat de TrendForce, în lunile iulie, august și septembrie, au fost livrate 4,43 milioane de Mac-uri. A ajutat și că întreaga linie de MacBook Pro-uri s-a bucurat de o reîmprospătare a configurației hardware înainte de începerea anului școlar. Cele mai atrăgătoare pentru utilizatori pare să fie MacBook-urile de 12 inci, dar MacBook Pro-urile au de asemenea un public destul de numeros.

În conferința aferentă celor mai recente rezultate financiare, oficialii Apple s-au lăudat cu o creștere a încasările din Mac-uri fără precedent, de 25%. În practică, la ora actuală, Mac-urile au reprezentat 10,4% din piața de sisteme comercializate la nivel global. Această performanță este cu atât mai importantă acum pentru compania lui Tim Cook, întrucât vine la aproximativ un an după introducerea unor schimbări de funcționalitate foarte criticate. Mulți internauți au fost foarte supărați pe Apple din cauza eliminării porturilor USB tradiționale de pe MacBook și MacBook Pro în favoarea porturilor USB-C, dar se pare că acel detaliu nu a influențat negativ vânzările.

studiu vanzari mac