Apple îți înlocuiește bateria la MacBook Pro, pentru că s-ar putea umfla

Apple îți înlocuiește bateria la MacBook Pro, pentru că s-ar putea umfla

Dacă ai un MacBook Pro achiziționat în ultimii doi ani fără Touch Bar, s-ar putea să fii eligibil pentru înlocuirea gratuită a bateriei.

La mai puțin de jumătate de an de la scandalul bateriilor din iPhone-uri, Apple se confruntă cu o nouă problemă la scară largă legată de acumulatorii pe care îi folosește în gadgeturile ieșite din Cupertino.

La începutul lunii, a fost anunțat un program de înlocuire al bateriilor folosite în Apple Watch-urile de 42mm de generația a doua – Series 2 din cauza faptului că s-ar putea umfla. De această dată, este vorba de despre o serie de MacBook Pro-uri destul de recente.

Programul detaliat pe Apple.com atrage atenția asupra faptului că, dacă utilizezi un MacBook Pro produs între octombrie 2016 și octombrie 2017, fără Touch Bar, s-ar putea să fii nevoit să faci o vizită la un service autorizat. Numărul total al sistemelor afectate nu a fost menționat, dar se pare că nu sunt toate cele produse în respectiva perioadă.

Partea bună este că, deși există riscul umflării acumulatorilor defectuoși, nu s-a înregistrat nici un caz până la această oră care să fie mediatizat. De asemenea, nici o baterie nu a explodat, iar cei de la Apple nu au menționat că ar exista un astfel de risc.

Pentru a verifica dacă sistemul tău suferă de o potențială problemă la baterie, intră pe această pagină web și tastează numărul serial de la laptop. Pentru a găsi respectivul cod, fă un click pe mărul din colțul din stânga sus al ecranului și optează pentru About this mac.

Pasul următor implică să-ți trimiți sistemul la un service autorizat sau să te prezinți cu el în brațe la cel mai apropiat magazin oficial Apple.

Nu trebuie să mai ai garanție la laptop pentru a-ți schimba bateria gratuit în cadrul programului anunțat de către Apple. În plus, vei putea profita de el până la cinci ani de la data producției sistemului din dotare.

Citește și: