Apple îți înlocuiește bateria la MacBook Pro, pentru că s-ar putea umfla

Apple îți înlocuiește bateria la MacBook Pro, pentru că s-ar putea umfla

Dacă ai un MacBook Pro achiziționat în ultimii doi ani fără Touch Bar, s-ar putea să fii eligibil pentru înlocuirea gratuită a bateriei.

La mai puțin de jumătate de an de la scandalul bateriilor din iPhone-uri, Apple se confruntă cu o nouă problemă la scară largă legată de acumulatorii pe care îi folosește în gadgeturile ieșite din Cupertino.

La începutul lunii, a fost anunțat un program de înlocuire al bateriilor folosite în Apple Watch-urile de 42mm de generația a doua – Series 2 din cauza faptului că s-ar putea umfla. De această dată, este vorba de despre o serie de MacBook Pro-uri destul de recente.

Programul detaliat pe Apple.com atrage atenția asupra faptului că, dacă utilizezi un MacBook Pro produs între octombrie 2016 și octombrie 2017, fără Touch Bar, s-ar putea să fii nevoit să faci o vizită la un service autorizat. Numărul total al sistemelor afectate nu a fost menționat, dar se pare că nu sunt toate cele produse în respectiva perioadă.

Partea bună este că, deși există riscul umflării acumulatorilor defectuoși, nu s-a înregistrat nici un caz până la această oră care să fie mediatizat. De asemenea, nici o baterie nu a explodat, iar cei de la Apple nu au menționat că ar exista un astfel de risc.

Pentru a verifica dacă sistemul tău suferă de o potențială problemă la baterie, intră pe această pagină web și tastează numărul serial de la laptop. Pentru a găsi respectivul cod, fă un click pe mărul din colțul din stânga sus al ecranului și optează pentru About this mac.

Pasul următor implică să-ți trimiți sistemul la un service autorizat sau să te prezinți cu el în brațe la cel mai apropiat magazin oficial Apple.

Nu trebuie să mai ai garanție la laptop pentru a-ți schimba bateria gratuit în cadrul programului anunțat de către Apple. În plus, vei putea profita de el până la cinci ani de la data producției sistemului din dotare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: