Apple lansează, în sfârșit, un MacBook Air pe care să îl vrei

Apple lansează, în sfârșit, un MacBook Air pe care să îl vrei

De unde Steve Jobs pornea o mini-revoluție a laptopului cu MacBook Air în 2008, pe atât de uitat și evitat a fost acest model în ultimii doi ani. Din fericire, a fost actualizat.

MacBook Air s-a remarcat de la început prin dimensiunile și greutatea reduse. Dar, în ultimii ani, a fost în urma seriei MacBook din cauza ecranului. Ba chiar modelul de 12 inci a fost văzut ca înlocuitor. Apple îl actualizează însă și ecranul e așa cum ar trebui: Retina.

Noul MacBook Air are un ecran de 13,3 inci cu o rezoluție de patru ori mai mare decât generația precedentă. Totodată, acest display e capabil să redea cu 48% mai multe culori. Tot ca o premieră, laptopul are și o cameră pentru FaceTime.

Ca procesor, MacBook Air folosește Intel i5 cu două nuclee, până la 16 GB de memorie RAM și SSD până la 1,5 TB. Conectivitatea e asigurată prin două porturi USB-C și are mufă de căști.

MacBook-Air-2018-ecran-Retina

În plus, e primul MacBook Air cu Touch ID pentru autentificare cu amprenta. Iar portul USB-C / Thunderbolt poate fi folosit pentru conectare la un monitor 5K sau pentru conectare la un eGPU pentru când ai nevoie de procesare grafică mai mare.

Modelul MacBook Air de bază va fi cu 8 GB memorie RAM, procesor la 1,6 GHz și 128 GB SSD. Va costa 1.200 de dolari, ceea ce înseamnă că în România va costa cel puțin 5.600 de lei.

Pe scurt, noul MacBook Air este un Pro cu mai puține porturi, ecran mai mic și ceva mai portabil. Altfel, e un concurent direct cu MacBook de 12 inci, dar probabil că Apple nu vede o problemă în treaba asta. Ca preț, acesta va fi mai scump.

Nu în ultimul rând, MacBook Air folosește tastatura Butterfly, cea care a fost actualizată pe modelele Pro din cauza problemelor și care, până acum, nu s-a bucurat de-o primire prea bună de către utilizatori.

Etichete: