Posesorii de iPhone s-au trezit cu conturile Apple blocate: cât de gravă este problema

Posesorii de iPhone s-au trezit cu conturile Apple blocate: cât de gravă este problema

În cazul în care te-ai trezit astăzi cu o notificare pe iPhone conform căreia trebuie să-ți actualizezi datele contului, nu ești singur.

Conform celor de la 9to5Mac, un număr important de posesorii de terminale Apple au început să se plângă online în ultimele 24 de ore că le-au fost blocate conturile de iCloud. Fenomenul este unul foarte ciudat și pare să fie destul de răspândit, dar nici un oficial al gigantului din Cupertino nu a făcut vreo declarație pe marginea subiectului.

Partea bună este că problema nu pare să fie foarte gravă. Dacă îți mai aduci aminte răspunsurile la întrebările de securitate și poți valida numărul de telefon sau adresa de email pe care le-ai asociat contului, ar trebui să dureze doar câteva minute să ți-l deblochezi. Cu toate acestea, faptul că cineva a reușit să-ți blocheze contul s-ar putea să te sperie.

Având în vedere potențialele motive pentru care te-ai putea confrunta cu un cont Apple blocat, ideal ar fi să-ți schimbi parola aferenta imediat după ce ți l-ai putut reaccesa. Ca referință, contul tău poate fi blocat destul de ușor, dacă cineva încearcă de suficient de multe ori să se autentifice cu o parolă greșită. Blocarea altor tentative este o metodă de protecție din partea Apple. Neobișnuit este faptul că s-a întâmplat simultan cu un număr mare de ID-uri.

Procesul prin care îți poți recâștiga accesul la cont este unul destul de intuititiv, iar dacă folosești contul respectiv pe un dispozitiv la secțiunea iCloud, ar trebui să-ți fie și mai ușor. În orice caz, dacă nu ai făcut-o încă, activează-ți autentificarea în doi pași pe cont.

Rămâne să vedem dacă în zilele care urmează vom vedea o explicație oficială pe marginea subiectului și dacă a fost vorba de un hacker sau colectiv de hackeri care au încercat prin atacuri de tip forță brută să spargă conturi Apple. Până atunci, dacă te-ai confruntat cu situația de mai sus, este bine de știut că nu ești singur.

apple-id-locked