Noul MacBook Pro e mai rapid, dar ajungi să plătești până la 27.000 lei

Noul MacBook Pro e mai rapid, dar ajungi să plătești până la 27.000 lei

Sistemele portabile Apple MacBook Pro au devenit mai rapide prin intermediul unui upgrade anunțat aseară. Din acest moment, dacă bugetul îți permite, poți ajunge să plătești până la 6700 de dolari pe un notebook al gigantului din Cupertino.

Prin intermediul celei mai recente actualizări aduse familiei de portabile, Apple a introdus posibilitatea achiziției unui MacBook Pro cu până la 32GB RAM, un procesor de top Intel Core i9 și o cantitate maximă de 4TB. Poți cocheta însă cu astfel de opțiuni doar în momentul în care banii nu sunt o problemă.

Trecerea la procesoarele Intel de generația a opta îți oferă mai multe variante de personalizare a configurației hardware, dar prețul crește într-un ritm cât se poate de alert, în funcție de particularitățile care te încântă.

În continuare, modelele de bază de MacBook Pro cu diagonala de 13 inci și 15 inci încep de la aceeași valoare, 1800 de dolari este prețul pentru 13 inci și 2400 pentru 15 inci. Când începi să te joci cu configuratorul de pe site-ul Apple, din doar câteva clickuri, poți ajunge la o valoare de 6700 de dolari, aproximativ 27.000 lei.

În trecut, erai limitat la „doar” 4.300 de dolari pentru un sistem portabil de top al americanilor.

Este important însă de reținut că Apple nu și-a schimbat prețurile sau practicile de upgrade. Diferența de preț maxim este cauzată de hardware-ul superior pe care poți să pui mâna și care în trecut nu era disponibil.

Te costă 300 de dolari să sari de la Intel Core i7 tactat la 2,6GHz până la un Core i9 de 2,9 GHz. Adopția unui SSD de 1TB este 400 de dolari, o valoare decentă având în vedere performanța absurdă a mediilor de stocare utilizate de Apple.

E însă un pic șocant să dai 3.200 de dolari în plus dacă vrei să ajung la 4TB de spațiu în același format ultra rapid. 32GB RAM te costă 400 de dolari sub formă de upgrade pentru valoarea standard de 8GB.

Tot 6.700 de dolari te costă și investiția într-un Mac Pro din portofoliul companiei conduse de Tim Cook, dar respectiva configurație nu este la fel de sprintenă precum cea pe care o găsești într-un MacBook Pro de top.

Apropo, sistemele Apple MacBook Pro Late 2015 au dispărut din oferta companiei și vor rămâne în istore ca fiind ultimele portabile Apple cu un număr generos de porturi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: