Apple reînvie două produse din portofoliu ca să ai de unde alege

Apple reînvie două produse din portofoliu ca să ai de unde alege

Se pare că Apple se uită în colecția de hituri și vrea să reînvie două produse care în trecut au fost îndrăgite de foarte mulți oameni.

Apple vrea să reintre în forță pe segmentul PC-urilor portabile și se pare că se lucrează la o nouă versiune a desktopului Mac Mini, dar poate mai important este că lucrează la o nouă versiune a celebrului laptop MacBook Air. Vânzările de computere ale companiei au fost suprinzător de stabile având în vedere inovațiile și produsele pe care ceilalți jucători le aduc pe piață, însă compania și-ar dori să sporească acest vânzări cu două produse reînviate.

Așadar, Apple va lansat un nou laptop ceva mai ieftin și va arata similar cu MacBook Air, dar va avea margini mai mici în jurul ecranului. Diagonala va fi tot de 13 inci, dar rezoluția noului laptop ar trebui să vie o versiune mai bună a celebrei „retina”.

Compania a facut mici modificări ale laptopurilor din portofoliu, dar nimic semnificativ în ultimii ani. În 2015, Apple a lansat MacBook-ul de 12 inci menit să înlocuiască MacBook Air, dar costul de 1300 de dolari a îndepărtat o parte din clienți. Așadar, noul MacBook Air va fi pentru cei care caută un laptop mai ieftin, dar și pentru școli care caută să cumpere echipamente.

Mac Mini va primi primul upgrade din ultimii patru ani. Mac Mini este cel mai ieftin computer al companiei (începe de la 500 de dolari), dar nu vine cu monitor, mouse sau tastatură. În trecut, acesta era adresat dezvoltatorilor de aplicații, celor care conduceau centre mediea sau „ferme” de servere. Acum, noul Mac Mini s-ar adresa categoriei de utilizatori „pro”, iar noile opțiuni de spațiu de stocare și de proces ar trebui să facă produsul unul mai scump decât versiunile anterioare.

Bineînțeles, se pregătește și o versiune actualizată a MacBook Pro. Oameni din interiorul companiei au declarat că se lucrează și la următoarea versiune a iPad Pro ce ar trebui să se lanseze spre finalul anului curent.

În plus, Apple se pregătește de lansarea noi versiuni a macOS, Mojave, care vine cu opțiuni de sortare a fișierelor și abilitatea de a rula aplicații de iPad precum Apple News.

Noile Mac-uri ar trebui lansate în toamnă, în octombrie, după anunțarea noilor iPhone-uri. În septembrie este de așteptat ca Apple să anunțe trei telefoane iPhone, dar și următoarea versiune a Apple Watch.

Sursa: Bloomberg