21 aug. 2018 | 10:33

Succesul iPhone X ar putea trage în jos viitoarele telefoane Apple

ACTUALITATE
Succesul iPhone X ar putea trage în jos viitoarele telefoane Apple

iPhone X a înregistrat un succes semnificativ, însă tocmai această popularitate a telefonului ar putea afecta vânzările viitoarelor modele.

iPhone X se vinde destul de bine în continuare, iar dacă cifrele de acum arată foarte bine pentru Apple, nu același lucru ar putea fi spus și despre cele din viitorul apropiat. Cel puțin asta e opinia lui Pierre Ferragu, analist la New Street Research.

Într-un interviu acordat pentru cei de la CNBC, acesta a declarat că foarte mulți utilizatori au făcut upgrade-ul către iPhone X în 2017 și în 2018, astfel că Apple ar putea suferi o dezamăgire în 2019. Acesta vorbește și despre modelul de 6,1 inci, cu ecran LCD, care nu va fi suficient să recupereze terenul pierdut de celelalte modele.

Ferragu estimează că vânzările de iPhone în 2019 vor fi cu 10% mai mici decât așteptările celor de pe Wall Street. Iar analistul avertizează că, dacă vânzările nu ajung la consensul de pe Wall Street, acțiunile scad. Ferragu merge într-atât încât să le spună oamenilor să vândă acțiunile, deși dacă te uiți la parcursul Apple, ar fi cel puțin prostesc să faci asta.

Pierre Ferragu arată că vânzările de iPhone sunt pe o pantă descendentă, cu mici creșteri în 2016 și 2018. Totuși, analistul crede că trendul în scădere va continua în 2019 și în 2020. Acesta menționează că Apple va vinde 65 de milioane de iPhone X și alte 30 de milioane de iPhone 8 anul acesta, iar apoi face o comparație cu vânzările de iPhone 6 Plus, din 2016: 69 de milioane de unități.

În mai puțin de o lună, Apple va dezvălui trei noi modele de smartphone-uri: un nou iPhone X, cu ecran de 5,8 inci, un iPhone X Plus, cu ecran de 6,5 inci și un iPhone 9, cu ecran de 6,1 inci. Ultimul va fi și cel mai ieftin dintre telefoane.