Inovația Apple de anul acesta: cum să facă mai mulți bani și mai ușor

Inovația Apple de anul acesta: cum să facă mai mulți bani și mai ușor
11:30 17.09.2018

E imposibil să fii ratat anunțul Apple legat de noile sale telefoane. Dacă vrei să-ți cumperi noul iPhone este posibil să nu fi aflat de surprinza neplăcută pregătită de americani.

Despre iPhone Xs, Xs Max și Xr am vorbit în mai multe articole. Un alt lucru pe care Apple l-a anunțat odată cu aceste telefoane este actualizarea costurilor de întreținere și reparație a noilor telefoane. Dacă îți spărgeai ecranul lui iPhone X atunci trebuia să plătești 279 de dolari pentru repararea acestuia. Pentru iPhone Xs costul a rămmas același, dar pentru iPhone Xs Max, înlocuirea ecranului te va costa 329 de dolari. Așa că ține bine de el că cu atâția bani ți-ai putea cumpăra un telefon destul de bun precum Xiaomi Pocophone F1.

De asemenea, repararea telefonului pentru „alte daune” te costă 549 de dolari pentru iPhone Xs și 599 de dolari pentru iPhone Xs Max. Asta face din aceeași strategie, binecunoscută, a Apple de a crește și mai mult profiturile companiei, cu fiecare nou produs lansat. Mai ales în condițiile în care costurile pentru panourile OLED au scăzut în ultimul an.

Anul trecut, cei de la IHS Markit au dezasamblat un iPhone X și au stabilit costul materialelor la 370 de dolari. Versiunea de anul acesta a iPhone-ului nu a fost încă deschisă, dar este de așteptat ca un cost similar să fie dezvăluit de IHS Markit.

În comparație, youtuber-ul JerryRigEverything a dezvăluit că-ți poți repara display-ul de pe un Samsung Galaxy chiar și cu doar 20 de dolari deoarece Samsung a făcut ca procesul de înlocuire a ecranului să fie foarte ușor de realizat.

Nu în ultimul rând, utilizatorii de iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone Xr vor plăti mai mult pentru înlocuirea bateriilor, adică 69 de dolari dacă telefonul nu mai este în garanție. Dacă asta nu era îndeajuns, Apple a decis să nu includă în cutie un adaptor pentru căști, astfel să mai stoarcă ceva bani și pe partea asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI