Apple vrea să ”salveze” iPhone 8, prin eliminarea iPhone 7 de 256GB

Apple vrea să ”salveze” iPhone 8, prin eliminarea iPhone 7 de 256GB

iPhone 8 întâmpină o problemă enormă de adopție ce a fost confirmată din mai multe surse. Pentru a remedia situația, Apple și-a reevaluat portofoliul de produse.

În urmă cu aproximativ o săptămână, a apărut un studiu conform căruia iPhone 7 și iPhone 7 Plus se vând mai bine decât iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Motivul din spatele acelei situații are legătură cu faptul că iPhone-urile lansate în urmă cu aproximativ un an se comportă în continuare impecabil, cu mențiunea că acum sunt mai ieftine. iPhone 8 s-ar putea să arate un pic mai bine datorită spatelui de sticlă, dar iPhone 7 este disponibil pe roșu.

Încercând să ajute un pic vânzările de iPhone 8, cei de la Apple au luat o decizie importantă legată de micșorarea portofoliului de produse. Deși va continua să producă și să comercializeze iPhone 7 prin intermediul magazinelor oficiale, prin parteneri și operatori terți, Apple a eliminat din ofertă iPhone 7 cu o capacitate de 256GB.

Momentan, mai este disponibil doar cu 32 sau 128GB. În contextul în care acele valori nu sunt neapărat mici, cei mai mulți utilizatori se vor orienta în continuare către smartphone-ul Apple lansat în urmă cu un an. Cei care vor însă 256GB de spațiu pe iPhone, sunt nevoiți să facă saltul la iPhone 8, iPhone 8 Plus sau la iminentul iPhone X. Cei de la Mashable au confirmat că eliminarea iPhone 7 de 256GB din magazine este permanentă.

În contextul în care Apple a micșorat deja comenzile de producție pentru iPhone 8 aferente lunilor noiembrie și decembrie cu 50%, este evident că își face griji în privința vânzărilor. Gigantul din Cupertino trebuia să înregistreze un succes major în 2017, iar vânzările de iPhone 8 sunt departe de a materializa acel proiect. Există posibilitatea ca iPhone X să atragă un număr foarte mare de clienți, dar capacitatea de producție pentru spectaculosul gadget nu este momentan suficient de mare încât să facă față cererii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: