Ce schimbări importante aduce Apple pentru iPhone-ul din 2019

Ce schimbări importante aduce Apple pentru iPhone-ul din 2019

Apple are probleme în China și cele mai recente smartphone-uri lansate anul acesta nu se vând prea bine. Parcă pentru a schimba discuția, Apple anunță, indirect, noi funcții pentru iPhone-ul din 2019.

Compania californiană ar fi făcut o cerere de brevet în care este detaliată reîntoarcerea Touch ID în următorul iPhone. Asta nu înseamnă că se renunță la sistemul de autentificare facială Face ID, ci că telefonul de anul viitor va avea ambele sisteme de securitate.

Sistemul Touch ID va fi unul nou, nu ca cel din trecut. Apple se uită la rivali cu Android și vrea să aducă Touch ID în display-ul telefonului. În cererea de brevet este explicat că sistemul ar putea fi ca un sistem de rezervă pentru Face ID, dar ar putea fi folosit în tandem și cu autentificarea facială.

Interesant este faptul că în brevet, noua tehnologie este ilustrată folosind un iPhone 6. Asta nu înseamnă că iPhone-ul din 2019 va avea un asemenea design, ci că inginerii Apple au ales să ilustreze tehnolgia cu un telefon vechi pentru ca alții să nu vadă design-ul viitorului iPhone.

brevet

Încă un lucru care ne confirmă că telefonul Apple de anul viitor va avea Touch ID și Face ID este faptul că Apple a depus acestă cerere de brevet în privat tocmai în ianuarie 2018, deci tehnologia se află în dezvoltare de ceva timp.

De ce vor cei din Copertino să introducă înapoi senzorul de amprentă? Pentru comoditate deoarece unii oameni preferă să deblocheze telefonul cu degetul, dar și pentru că securitatea telefonului ar crește și mai mult dacă utilizatorul ar folosi ambele sisteme pentru a debloca telefonul.

Al doilea motiv se potrivește cu intenția companiei de a transforma iPhone-ul într-un dispozitiv unde ai stocate toate documentele și pașaportul. Un alt brevet al Apple arăta că băieții din Copertino lucrau la o aplicație numită e-Passport.

Citește și: