Apple apelează la Samsung ca să facă telefoane mai subțiri în 2019

Apple apelează la Samsung ca să facă telefoane mai subțiri în 2019

Apple va utiliza noile panouri OLED de la Samsung pentru ca iPhone-ul din 2019 să fie mai subțire decât cel de anul acesta.

Pe internet a apărut un nou raport de la furnizorii Apple care sugerează că băieții din Cupertino vor să folosească o nouă tehnologie de la Samsung pentru cel puțin unul dintre modelele noi din 2019.

Este binecunoscut că Apple vrea ca produsele sale să fie frumoase și cu o construcție premium, dar în ultima vreme nu prea s-a concentrat pe grosimea dispozitivelor. Drept urmare, pentru 2019, vrea să facă cel mai subțire iPhone făcut vreodată. Pentru asta, sursele spun că Apple va folosi panouri OLED cu touchscreen inclus.

Până acum, compania din California folosea o peliculă sensibilă la atingere pe display.

Integrând partea de touch în display, Apple poate face telefoane și mai subțiri. Acest nou tip de display se numește Y-Octa și este realizat de Samsung Display pentru Apple. Așadar, Samsung va livra panouri OLED pentru cel puțin un model de iPhone din 2019.

Samsung a vândut această idee în martie anul acesta. În prezent, compania coreeană este singurul furnizor de panouri OLED pentru iPhone X, Xs și Xs Max. Totuși, Apple a încercat să ajungă la o înțelegere și cu LG pentru furnizarea de panouri OLED.

Samsung Display a încheiat mai multe parteneriate cu diferite companii pentru părți și materiale pentru noile display-uri care ar trebui să fie gata anul viitor, deși cantitatea inițială va fi una limitată.

Asta ne face să credem că noul ecran va fi integrat doar în modelul de top de iPhone de anul viitor, chiar dacă aceste ecrane se vor dovedi a fi mai puțin costisitoare decât ecranele folosite în prezent.

Cel mai subțire telefon creat de Apple până acum a fost iPhone 6 în 2014 când telefonul avea o grosime de 6,9 mm. Modelul Xs Max are o grosime de 7,7 milimetri.

Sursa: Pocket Lint