Apple vs. Google vs. Amazon: cine are boxa mai deșteaptă

Apple vs. Google vs. Amazon: cine are boxa mai deșteaptă

Apple HomePod este cel mai nou intrat în piața boxelor inteligente, iar testele comparative cu Google Home și Amazon Echo nu au întârziat să apară.

După o serie de amânări și speculații pe marginea respectivului gadget, Apple și-a lansat prima boxă smart. Intitulată Apple HomePod, aceasta este mai scumpă decât majoritatea creațiilor de la concurență, dar primele review-uri au confirmat faptul că, cel puțin din prisma calității audio, își justifică prețul de achiziție. Din păcate, din cauza faptului că vine la pachet cu Siri, există totuși niște limitări, comparativ cu abilitățile demonstrate de Alexa sau Google Home.

Pentru a asocia niște cifre clare performanței de care dă dovadă inteligența artificială din spatele Apple HomePod, cei de la Loup Ventures au efectuat un test comparativ laborios. Același set de 782 de întrebări au fost adresate celor trei boxe cu asistenți virtuali diferiți. Dintre ele, Siri a putut să răspundă corect la un procent de 52,3% dintre interogări. Google Home a făcut o treabă mult mai bună în urma aceluiași test, ieșind pe primul loc cu 81%.

În teorie, Siri va deveni mult mai eficientă de-a lungul timpului și ar trebui să-ți facă viața mai ușoară. Există însă destul de multe particularități de hardware care o limitează. Practic, nu te ajută la fel de mult ca Siri pe iPhone. Într-un test separat care a scos din ecuație limitările hardware la HomePod, boxa a reușit să iasă în fața Alexa (64%) și Cortana (57%). Scorul obținut de Siri în al doilea test a fost de 67%.

În privința atuurilor pe care le are Apple HomePod în fața concurenței, boxa gigantului din Cupertino folosește o serie de microfoane de înaltă fidelitate care sunt surprinzător de eficiente la preluarea comenzilor de la distanță. Într-o varietate foarte mare condiții de zgomot, a reușit să prelucreze 99,4% dintre comenzile ce au fost spuse în preajma ei. Una peste alta, dacă ești ancorat în ecosistemul de produse Apple, HomePod pare să fie o achiziție bună.

Etichete: