Când va fi lansată Apple HomePod, cea mai așteptată boxă inteligentă

Când va fi lansată Apple HomePod, cea mai așteptată boxă inteligentă

După lungi speculații pe marginea primei boxe inteligente de la Apple, mult așteptata Apple HomePod va ajunge în magazine începând cu 9 februarie.

Rareori se întâmplă ca un produs Apple să fie anunțat în urmă cu nouă luni înainte să ajungă în magazine. Se pare însă că pentru Apple HomePod, gigantul din Cupertino a făcut o excepție. Prima boxă inteligentă a americanilor a fost dezvăluită pentru prima oară în cadrul conferinței WWDC 2017, desfășurată în luna iunie a anului trecut. La momentul respectiv, ai fi fost tentat să crezi că majoritatea specificațiilor tehnice pentru aparat sunt suficient de bine finisate, încât nu ar trebui să mai dureze mult până ajunge în magazine. Se pare însă că nu a fost chiar așa.

Conform estimărilor inițiale, ar fi trebuit să poți intra în posesia unei boxe Apple la mijlocul lunii decembrie, cu scurt timp înainte de Crăciun. Deși în perioada sărbătorilor s-au vândut milioane de boxe inteligente, este evident că Apple joacă în altă ligă. Creațiia lor are un preț de 350 de dolari, în timp ce Google și Amazon au vândut ca pâinea caldă boxe care costă un sfert din acel preț. Google Home Mini, cel mai vândut produs din această categorie costă 50 de dolari.

Cu al său HomePod, Apple a încercat să creeze un concurent pentru boxe de top de la Sonos, fără să se adreseze unei mari mase de utilizatori. Accentul aici se pune pe calitate audio, design și construcție, mai mult decât pe inteligență. Deși vine la pachet cu Siri, funcționalitatea asistentului virtual nu va fi la fel ca pe iPhone în proporție de 100%. În schimb, va putea să-ți ofere o varietate de informații utile când ai nevoie de ele fără să apeși pe vreun buton. Este suficient să spui Hey Siri.

În schimb, Apple HomePod va veni cu câteva minusuri importante în prima fază. În toate materialele promoționale, accentul s-a pus pe suportul pentru Apple Music, nefiind evident cum va interacționa cu alte servicii de streaming populare. Pentru a împerechea două boxe HomePod pentru un efect stereo sau pentru a trimite o melodie dintr-o cameră în alta prin rețeaua wireless din casă, vei fi nevoit să aștepți câteva luni, până când va fi lansat un update de firmware.

Precomenzile la boxă vor începe vineri în SUA, Regatul Unit și Australia. În primăvară va ajunge în Franța și Germania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: