03 iul. 2018 | 14:30

Vrei să devii astronaut? Îți poți începe pregătirea cu această aplicație

ACTUALITATE
Vrei să devii astronaut? Îți poți începe pregătirea cu această aplicație
Space Nation

Trebuie să recunoști că visul multora dintre noi, atunci când eram copii, era să fim astronauți. Voiai să explorezi spațiul, noi planete și, poate, să întâlnești și alte forme de viață. Pentru mult timp acest lucru părea imposibil, însă explorarea spațiului ar putea fi mai accesibilă decât ai crede.

Astfel de proiecte nu mai aparțin doar companiilor ca NASA, ci sunt realizate și de companii private precum SpaceX, Blue Origin sau Virgin Galactic. Toate aceste companii vor să trimită oamenii obișnuiți în spațiu, inducând ideea că oricine poate deveni astronaut. Cele trei companii promit să ducă turiști în spațiu, chiar dacă doar pentru o cursă în jurul pământului.

Space Nation este o companie ce a lansat o aplicație de smartphone care te antrenează să devii astronaut. Space Nation Navigator este gratis și disponibilă pentru Android și iOS. În aplicație găsești tot felul de mini-jocuri, teste și alte provocări care să determine dacă ești pregătit pentru următoarea fază pentru că nu totul se rezumă la o aplicație de smartphone.

Space Nation vrea să înceapă un proces de selecție al jucătorilor începând cu luna octombrie. De-a lungul a trei luni, jucătorii din toată lumea vor fi verificați și invitați să facă un test psihologic și un control medical. 100 dintre aceștia urmând să fie supuși unor antrenamente de pregătire pentru spațiu care se întind pe o perioadă de câteva luni. Doar unul singur va fi selectat pentru un zbor suborbital care va avea loc anul viitor.

Pe termen lung, intenția companiei este să repete exercițiul și să trimită mai mulți oameni în astfel de zboruri.

Printre cele mai importante atribute ale unui astronaut, pe lângă faptul că este nevoit să ducă un stil de viață sănătos, este abilitatea de a rezolva problemele într-un mod creativ, lucrul în echipă și abilitatea de a învăța lucruri noi repede. „Dacă poți să asamblezi mobilă de la Ikea atunci poți deveni astronaut”, a spus astronautul Michael Lopez-Alegria.

Așadar, dacă te interesează să zborii și să îndeplinești visul din copilărie atunci poți începe cu această aplicație.