Cel mai simplu truc care promite să-ți reducă anxietatea

Cel mai simplu truc care promite să-ți reducă anxietatea

Cu toate că este o emoție firească, anxietatea se manifestă și ca o afecțiune patologică. Aproximativ 25% din populație suferă într-o anumită perioadă a vieții de o formă de anxietate care ar necesita tratament.

Terapia este una dintre alternativele eficiente de tratament, însă nu toată lumea își poate permite să meargă regulat la psihoterapeut. Din fericire, există și alte metode prin care putem reduce anxietatea.

Potrivit unui studiu publicat în „British Journal of Health Psychology”, scrisul despre emoții și experiențe pozitive ajută la reducerea anxietății și stresului. De asemenea, studiile anterioare au arătat că și scrisul despre emoții negative te ajută să te descarci și îți poate îmbunătăți sănătatea mintală.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au recrutat 71 de pacienți sănătoși cu vârste cuprinse între 19 și 77 de ani. Aceștia eu fost repartizați aleatoriu în două grupuri.

Primul dintre acestea avea 37 de participanți care au fost rugați să scrie timp de 20 de minute pe zi, pentru trei zile consecutive, despre cele mai frumoase experiențe din viața lor. Cei 34 de participanți din cel de al doilea grup au scris despre lucruri neutre, cum ar fi planurile lor din ziua respectivă.

Nivelurile de anxietate ale participanților au fost măsurate înainte și după îndeplinirea sarcinii. Astfel, cercetătorii au descoperit că nivelurile de anxietate ale celor care au scris despre experiențe pozitive scăzuseră.

De asemenea, participanții au raportat nivelurile de stres și anxietate și după patru săptămâni de repetare a exercițiului. Și de această dată rezultatele au fost promițătoare: nivelurile de stres și anxietatea scăzuseră semnificativ după această perioadă, comparativ cu cele înregistrate la începutul experimentului.

Având în vedere că studiul a fost realizat pe pacienți sănătoși, probabil nu funcționează și în cazul celor care au tulburări reale de anxietate. Cu toate acestea, este o alternativă cât se poate de ieftină care merită încercată înainte de a consulta un psihoterapeut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: