07 nov. 2017 | 13:30

Această melodie îți înfrânge anxietatea

VIDEO ACTUALITATE

În general, muzica este atât de variată, astfel încât să inducă anumite stări sau trăiri. Există un anumit cântec care te relaxează și care reduce anxietatea.

Muzica a fost și este o caracteristică destul de comună la oameni și asta pentru că toți, indiferent de vârstă, gen, etnie sau înclinație sexuală o ascultă. Există un cântec pentru orice și pentru oricine, mai ales pentru a crea sau induce o stare sau o atmosferă. Milioane de americani suferă de tulburări de anxietate și mulți dintre ei suferă de o formă a anxietății cronice. Deși nu-ți dați seama întotdeauna, există unele lucruri obișnuite și ciudate care îți pot atenua simptomele. Potrivit neurologilor, acest cântec poate reduce anxietatea.

Neurochirurgii au demonstrat într-un studiu că un anumit cântec poate reduce anxietatea cu până la 65%. Cercetătorii au vrut să afle ce muzică face un om să se relaxeze sau să se liniștească.  Studiul a implicat participanți care încercau să rezolve diferite puzzle-uri, în timp ce erau conectați la un senzor. În timp ce făceau puzzle-uri, participanții au ascultat o varietate de melodii. Cercetătorii au înregistrat activitatea creierului, ritmul cardiac, tensiunea arterială și rata de respirație.

Melodia ”Weightless” de la Marconi Union, a adus o scădere cu 65% a anxietății generale a participanților. Cântecul a fost conceput special pentru a induce un sentiment de relaxare, având în vedere că muzicienii s-au aliat cu psihoterapeuți pentru a crea melodia.

Anxietatea poate fi o tulburare debilitantă. Efectele anxietății includ amorțeală sau furnicături, amețeală, dureri în piept, neliniște sau reținere a în face sau zice un lucru. Anxietatea este definită ca o stare de neliniște sau de reținere. Există multe medicamente despre care specialiștii spun că tratează anxietatea. În timp ce unele au efect temporar, altele vin și cu efecte secundare dure. Industria farmaceutică nu este decât o schemă de a face, așa că încercă să ascultați acest cântec. Nu ai nimic de pierdut, dimpotrivă, economisești niște bani.