Angajații Facebook critică în cor liberalismul „intolerant” al companiei

Angajații Facebook critică în cor liberalismul „intolerant” al companiei
Andreea Cuzub
Andreea Cuzub
17:00 29.08.2018

O postare de pe un grup intern al angajaților Facebook a reușit să îi împartă pe aceștia în două tabere. Un inginer a ridicat problema că Facebook are o problemă cu diversitatea politică, iar de acolo lucrurile au început să degenereze.

Orientările politice diferite pot naște monștri, lucru care s-a întâmplat și la Facebook. Inginerul senior, Brian Amerige, a criticat cultura liberală „intolerantă” a companiei, printr-o postare în care vorbește despre o monocultură politică care nu acceptă opinii diferite.

„Noi pretindem că acceptăm toate perspectivele, dar, de multe ori suntem gata să atacăm – adesea în mulțimi – orice viziune care pare că intră în contradicție cu ideologia de stânga”, a precizat acesta în postare. Ar trebui menționat faptul că este vorba de stânga liberală americană, care este diferită față de cea din țara noastră.

De când postarea a fost publicată, peste 100 de angajați Facebook s-au alăturat domnului Amerige, pentru a forma un grup online numit Angajații Facebook care luptă pentru diversitatea politică sau în engleză: „FB’ers for Political Diversity”.

Scopul grupului este, potrivit lui Amerige, acela de a crea un spațiu destinat diversității politice în cadrul companiei.

Așa cum era de așteptat, noul grup a stârnit nemulțumirea altor angajați Facebook, care afirmă că postările acestuia sunt ofensatoare pentru minorități. Un inginer, care a preferat să-și păstreze anonimatul, a declarat că mai multe persoane au depus plângeri către managerii lor cu privire la grup, dar li s-a spus că acesta nu încalcă regulile companiei.

Un alt angajat a spus că grupul chiar pare să fie unul constructiv și să accepte diferite orientări politice. Evenimentul este un semn rar de disidență, prezent interiorul companiei, pe lângă cultura liberală de care angajații dau dovadă în majoritate.

De asemenea, „incidentul” apare ca o oarecare surpriză, deoarece, în trecut, angajații companiei au părut mai puțin înclinați decât colegii de la alte companii de tehnologie să conteste conducerea existentă, cei mai mulți dintre ei rămânându-i loiali lui Mark Zuckerberg.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI