27 aug. 2018 | 19:35

Facebook vrea să te combine cu necunoscuți dacă aveți ceva în comun

ACTUALITATE
Facebook vrea să te combine cu necunoscuți dacă aveți ceva în comun

Oficialii Facebook fac numeroase experimente pe cea mai populară rețea de socializare, înainte ca noile funcții să ajungă la întreaga bază de utilizatori. Cel mai recent dintre ele este menit să te ajute să-ți faci contacte noi.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume și este puțin probabil să nu-ți găsești majoritatea prietenilor acolo. Cu toate acestea, inginerii din spate vor să faciliteze procesul realizării de contacte noi, pentru a-ți mări rețeaua de prieteni. În acest scop, în Statele Unite ale Americii, au inițiat un nou experiment.

În dreptul comentariilor de la persoane cu care ai ceva în comun, chiar dacă nu se află pe lista ta de prieteni, vei vedea respectivul detaliu pe care îl împărtășiți. După cum se poate vedea și în captura de ecran de mai jos, dacă sunteți amândoi din Phoenix, Arizona, acest detaliu va fi evidențiat deasupra numelui unei persoane care a comentat.

Dacă ați urmat aceeași formă de învățământ dintr-o localitate, respectivul detaliu va fi de asemenea menționat.

facebook-labels-test-640x342

Este important de reținut că, prin intermediul noii funcții, particularitățile care vor fi evidențiate în comentarii sunt date pe care le-ai definit ca fiind publice. Nicio informație definită ca secretă sau accesibilă doar pentru prieteni nu va fi scoasă la iveală de update-ul Facebook.

Pot fi însă date de orice fel și toate te vor ajuta să-ți găsești contacte noi cu care împărtășești un film preferat, un oraș de baștină, o afinitate pentru un anumit restaurant sau cafenea. Dacă ați participat de curând la același festival de muzică, acea informație va fi prezentată deasupra comentariului.

Momentan, experimentul detaliat mai sus se aplică doar în cazul unui număr limitat de persoane. În funcție de feedback-ul din partea utilizatorilor sau de rata de succes a realizării de prietenii noi în urma update-ului, noua opțiune va fi implementată la nivel global.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele