Tesla îți face viața mai grea, printr-un update menit să te țină în siguranță

Tesla îți face viața mai grea, printr-un update menit să te țină în siguranță

Într-o perioadă în care eficiența pilotului automat de la Tesla a ajuns în lumina reflectoarelor, americanii au decis să anunțe un update de firmware care va supăra mulți posesori ai mașinilor electrice.

Autoturismele Tesla au venit din totdeauna cu un sistem mai mult sau mai puțin elaborat de pilot automat. În ultimii ani a devenit atât de bun, încât oamenii pleacă la drum fără să mai stea cu mâinile pe volan. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, această idee nu este neapărat absurdă. Problema este că, după mai multe accidente în care șoferii nu au avut mâna pe volan, este evident că Tesla trebuia să facă ceva pentru a preveni alte accidente din aceleași motive.

În trecut, dacă apelai funcția Autopilot de la o Tesla, primeai o notificare pe bordul mașinii pentru a pune mâna pe volan la fiecare unul sau două minute. Timpul respectiv a fost micșorat la 30 de secunde. Ideea în sine nu este neapărat proastă, doar că Tesla nu are un senzor în volan care să-și dea seama când stai cu mâinile pe el.

Notificarea ”ține volanul” este incorectă ca și conținut. De fapt, ar trebui fie să manevrezi volanul stânga dreapta, fie să-l împingi un pic în sus și să-l tragi în jos. Mulți șoferi au fost foarte nemulțumiți de noua situație și s-au supărat teribil că nu pot să scape de notificările cu pricina.

Partea fascinantă este că informația de mai sus este menționată în manualul mașinii, dar este foarte puțin probabil să investești aproximativ 100.000 de dolari într-un Tesla de top, doar pentru a citi manualul. Partea bună este Elon Musk nu s-a ferit să răspundă pe Twitter la câteva plângeri pe marginea problemelor cauzate de noul firmware și a promis că se va încerca remedierea nemulțumirilor printr-un alt update iminent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: