Android P te va lăsa fără câteva mii de aplicații care îți sunt utile

Android P te va lăsa fără câteva mii de aplicații care îți sunt utile

Android P este următoarea versiune majoră de Android și se pare că nu va include doar beneficii pentru utilizatori, ci și câteva deficite.

Când s-a lansat iOS 10, dacă erai utilizator de iPhone și rulai o serie de aplicații mai vechi, primeai un avertisment la rularea lor. Ți se aducea la cunoștință faptul că s-ar putea să-ți încetinească dispozitivul și că ar trebui actualizate de către dezvoltator. Odată cu iOS 11, toate acele aplicații au încetat să mai funcționeze, din cauza faptului că nu au avut parte de un update care să asigure compatibilitatea cu instrucțiuni pe 64 de biți.

Detaliile tehnice sunt însă mai puțin relevante. Important este că ai rămas fără o serie importantă de aplicații, chiar dacă erau mai vechi. Acum, Google ne pregătește ceva similar odată cu lansarea Android P. Conform celor de la Android Police, nu vei mai avea acces la aplicațiile care au fost create pentru Android 4.1 sau o versiune mai veche a sistemului de operare creat de Google.

Dacă domeniul tău de activitate depinde foarte mult de aplicații vechi care nu au mai fost actualizate de mult, ar fi bine să nu faci update la Android P sau să nu-ți cumperi un telefon care rulează nativ respectiva versiune a sistemului de operare. Acele aplicații nu vor mai funcționa. Momentan, nu este foarte clar dacă vor fi eliminate și din magazinul virtual Google Play în acealași moment, dar dacă le ai deja pe terminal, ar trebui să fii în siguranță.

Anunțul celor de la Google are în spate o serie de argumente logice. Aplicațiile foarte vechi s-ar putea să includă o serie de vulnerabilități descoperite de-a lungul anilor care nu au fost remediate in-app.

În plus, s-ar putea să întâmpini dificultăți în a interacționa cu interfața respectivelor programe din cauza designului învechit și a faptului că nu a fost gândită pentru o rezoluție atât de mare precum a smartphone-urilor de top de la această oră. Vom afla mai multe detalii despre această schimbare în cadrul Google I/O 2018.

Citește și: