Android P te va scăpa de farsorii și hărțuitorii de la telefon

Android P te va scăpa de farsorii și hărțuitorii de la telefon

Dacă vrei să scapi de momentele în care ești sunat de tot felul de numere de telefon dubioase, Android P va oferi o astfel de soluție integrată în sistem.

Suntem din ce în ce mai aproape de lansarea unui Developer Preview pentru noul Android P, așa că avem ocazia să și aflăm câte ceva nou despre viitorul sistem de operare. Acesta ar urma să vină cu îmbunătățiri în ceea ce privește permisiunile aplicațiilor, cu suport nativ pentru scannerul de iris, dar și cu alte funcții noi.

Una dintre aceste noutăți se referă la un sistem mai bun de blocare a apelurilor nedorite. Inginerii de la Sony se ocupă de o mulțime de îmbunătățiri legate de noua versiune a sistemului, iar aceasta este una dintre ele. Funcțiile vor fi găsite în aplicația de telefon a sistemului de operare și îți vor da posibilitatea să blochezi automat apeluri de la numere necunoscute, de la cele ascunse, de la telefoanele publice, dar și de la orice număr pe care nu îl ai în agendă.

În prezent, poți bloca numerele individual, așa că poți scăpa de telefoane nedorite doar după ce ai primit un astfel de apel. Datorită Android P, însă, vei avea posibilitatea să scapi de aceste evenimente nedorite fără să mai asculți farse la telefon sau să ai de-a face cu alți oameni și mai nefaști.

Blocarea apelurilor este dezactivată dacă suni la un număr de urgență; astfel, dacă operatorul are nevoie să revină la tine va putea să te sune fără să fie blocat apelul. Cât timp blocarea este dezactivată, vei avea o notificare pe telefon, ca să nu uiți de schimbare.

Cu toate că există o mulțime de aplicații cu o asemenea funcționalitate în Google Play, e mai bine să te bazezi pe funcții integrate în sistem, decât să te încrezi în orice aplicație care are acces la contactele și apelurile tale.

Citește și: